Cum se declară circulația rămășițelor umane sau a unei mașini funerare goale?

Acesta este sfatul actualizat al HMRC cu privire la deplasarea rămășițelor umane sau a unei mașini funerare goale.

În cazul în care este necesar un GMR, acestea trebuie să călătorească ca marfă. În cazul în care nu este necesar un GMR, acestea pot călători ca pasageri.

Deocamdată, până la implementarea controalelor vamale, din Irlanda de Nord în Marea Britanie se poate călători ca pasager, indiferent dacă mașina mortuară conține sau nu rămășițe umane. Toate deplasările din Marea Britanie către Irlanda de Nord ar trebui să fie efectuate ca marfă.

Mașină funerară goală

  • Plecare din Marea Britanie către Irlanda de Nord - este necesar GMR în cadrul Decretului de conduită, C21 pentru sicriu.
  • Intrare din Irlanda de Nord în Marea Britanie - nu este necesar nimic până la implementarea controalelor vamale de rutină.
  • Plecare din Marea Britanie către UE - este necesar GMR în cadrul Decretului de conduită, C21 pentru sicriu.
  • Intrare din UE în Marea Britanie - este necesar GMR în cadrul Decretului de conduită, C21 pentru sicriu.

Mașină funerară cu rămășițe umane

  • Plecare din Marea Britanie către Irlanda de Nord - este necesar GMR în cadrul Decretului de conduită. Este necesar C21 pentru sicriul cu rămășițe umane. Este necesară verificarea pașaportului persoanei decedate (dacă este deținut) și a certificatului de deces.
  • Intrare din Irlanda de Nord în Marea Britanie - nu este necesar nimic până la implementarea controalelor vamale de rutină.
  • Plecare din Marea Britanie către UE - este necesar GMR în cadrul Decretului de conduită. Este necesar C21. Este necesară verificarea pașaportului persoanei decedate (dacă este deținut) și a certificatului de deces.
  • Intrare din UE în Marea Britanie - este necesar GMR în cadrul Decretului de conduită. Este necesar C21. Este necesară verificarea pașaportului persoanei decedate (dacă este deținut) și a certificatului de deces.

Rămășițe incinerate (cenușă) în vehiculul/bagajul unei persoane fizice

  • Plecare din Marea Britanie către UE - nu este necesar GMR, în conformitate cu Decretul de conduită. Este necesară verificarea pașaportului persoanei decedate (dacă este deținut) și a certificatului de incinerare.
  • Intrare din UE în Marea Britanie - nu este necesar GMR, în conformitate cu Decretul de conduită. Este necesară verificarea pașaportului persoanei decedate (dacă este deținut) și a certificatului de incinerare.

Pentru rutele din Republica Irlanda, este necesar și un PBN.

Other

Întrebări Importante:

Caută și Rezervă

Mar, 5 Mar 2024
Mie, 6 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?