Cum fac rezervarea marfurilor periculoase?

Pentru toate rezervarile cu feribotul a marfurilor clasificate ‘’Periculoase” (chiar daca figureaza in Cantitati Limitate ), trebuie sa fim instiintati in prealabil in conformitate cu codul IMDG ( Marfuri Maritime Internationale Periculoase).

Toate expedierile marfurilor periculoase vor necesita o “Nota Marfurilor Periculoase” care sa specifice numarul UN , Clasa si Grupul de ambalare a produselor.

Listele de numere UN pot fi găsite online

Nu suntem responsabili pentru conținutul furnizat de site-urile web unor terțe părți.

DGN – formular "Nota privind Marfurile Periculoase" necesara pentru expediere.

Ce sunt marfurile periculoase?

"Marfurile periculoase sunt solide , lichide sau gaze , care pot dauna oamenilor ,altor organisme vii , proprietatii sau mediului inconjurator."

Marfurile periculoase sunt impartite in noua clase , cu subdiviziuni suplimentare , daca este necesar.

dangerous goods labels

Toate marfurile periculoase sunt identificate printr-un numar de inregistrare ONU al substantei (PSN) si Denumirea Tehnica Corecta (PSN).

Clienti

Codul IMDG cere ca toate butoaiele / canistrele /tancurile portabile sa fie marcate corespunzator . Aici intra rezervoarele HGV si cilindri cu gas (tancuri lungi ) , care trebuie sa contina :

  1. Denumirea Tehnica Corecta a substantei (PSN) sa fie marcata pe cel putin ambele parti ale rezervoarelor de marfa /containerelor , de exemplu , Gas Butan sau Bauturi Alcoolice .
  2. Denumirea Tehnica Corecta a marfurilor trebuie sa fie afisata cu caractere cu o inaltime nu mai mai mica de 65 mm . Textul trebuie sa aiba , de asemenea , o culoare contrastanta fata de fundal.
  3. Se vor folosi plancarde precise ( ca cele prezentate mai sus) .

Se vor efectua verificari la fata locului in toate porturile pentru a identifica marfurile periculoase nedeclarate.

Rezervari

Rezervările pentru vehiculele care transportă mărfuri periculoase pot fi făcute online. Pur și simplu selectați "Da" pe pagina de detalii ale rezervării și completați o Notă privind Mărfurile Periculoase (Dangerous Goods Note - DGN). Aceasta trebuie apoi trimisă echipei noastre de servicii pentru clienți pentru aprobare.

TREBUIE să fim anunțați cu privire la mărfurile din clasa 1 și clasa 7 cu 72 de ore înainte de sosirea în port. Se pot aplica taxe suplimentare pentru anumite clasificări de mărfuri periculoase.

Vă rugăm să rețineți - nu putem completa DGN pentru dvs. Cu toate acestea, ar trebui să puteți obține informațiile corecte de la furnizorul mărfurilor dvs.

Transportul de mărfuri și produse periculoase prin Eurotunel

Unele dintre regulile privind transportul de mărfuri periculoase pe navele Eurotunnel Freight sunt diferite. Consultați ghidul nostru privind mărfurile periculoase acceptate și cele interzise cu Eurotunnel Freight și cel mai recent ghid privind mărfurile periculoase LeShuttle Freight.

Din cauza procedurilor de siguranță suplimentare, Eurotunnel Freight poate accepta numai rezervări contractuale regulate pentru transportul de materiale radioactive. Acestea sunt, de asemenea, supuse unor criterii stricte de pre-autorizare de către Eurotunnel. Rezervările singulare care transportă materiale radioactive nu pot fi efectuate pe Eurotunnel și trebuie să fie făcute de un operator de feribot, sub rezerva aprobării.

Pentru traversările prin Eurotunnel, vă rugăm să rețineți că reglementările privind transportul de mărfuri periculoase pot fi diferite de cele rutiere. Toate mărfurile periculoase trebuie să fie declarate în prealabil la Eurotunnel de către Freightlink și, de asemenea, declarate de către șofer la check-in, cu excepția cazului în care sunt transportate în Cantități Limitate. Vehiculele care se prezintă cu mărfuri periculoase nedeclarate se pot confrunta cu întârzieri inutile sau li se poate refuza complet călătoria.

Reguli

Cand transportati marfuri periculoase , Va rugam sa fiti constienti de faptul ca reglementarile privind transportul marfurilor periculoase pe mare difera de cele rutiere. Se refera si pentru marfurile clasificate drept “ cantitati limitate “. Toate marfurile periculoase trebuie pre- declarate cater Freightlink si operatorului de feribot si deasemenea declarate la check-in. Vehiculele care se prezinta cu marfuri periculoase nedeclarate se pot confrunta cu intarzieri inutile sau pot fi refuzate sa calatoreasca in totalitate.

Toate vehiculele care transporta materiale periculoase trebuie sa prezinte autocolante de avertizare corecta a marfurilor periculoase . In unele cazuri , Freightlink poate aranja furnizarea acestor autocolante la un cost suplimentar mic ( care nu este incluse in tarifele afisate online).

Confirmarea Rezervarii Marfurilor Periculoase

Va rugam sa furnizati Nota Dvs privind Marfurile Periculoase cu cel putin 24 ore inainte de a calatori. Rezervarile nu pot fi confirmate pana cand incarcatura periculoasa nu a fost aprobata de catre operatorul de feribot . Daca nu ne transmiteti DGN ( Nota privind Marfurile Periculoase) valabila , este posibil ca vehiculul Dvs sa fie refuzat pentru expediere.

Șoferii TREBUIE să aibă cu ei în permanență o copie tipărită de DGN (Document pentru mărfuri periculoase).

Shipping Hazardous Goods - What you need to know

Other

Întrebări Importante:

Caută și Rezervă

Sâm, 13 Apr 2024
Dum, 14 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?