Cum fac rezervarea marfurilor periculoase?

Pentru toate rezervarile cu feribotul a marfurilor clasificate ‘’Periculoase” (chiar daca figureaza in Cantitati Limitate ), trebuie sa fim instiintati in prealabil in conformitate cu codul IMDG ( Marfuri Maritime Internationale Periculoase).

Toate expedierile marfurilor periculoase vor necesita o “Nota Marfurilor Periculoase” care sa specifice numarul UN , Clasa si Grupul de ambalare a produselor.

Listele de numere UN pot fi găsite online

Nu suntem responsabili pentru conținutul furnizat de site-urile web unor terțe părți.

DGN – formular "Nota privind Marfurile Periculoase"necesara pentru expediere.

Ce sunt marfurile periculoase?

"Marfurile periculoase sunt solide , lichide sau gaze , care pot dauna oamenilor ,altor organisme vii , proprietatii sau mediului inconjurator."

Marfurile periculoase sunt impartite in noua clase , cu subdiviziuni suplimentare , daca este necesar.

dangerous goods labels

Toate marfurile periculoase sunt identificate printr-un numar de inregistrare ONU al substantei (PSN) si Denumirea Tehnica Corecta (PSN).

Clienti

Codul IMDG cere ca toate butoaiele / canistrele /tancurile portabile sa fie marcate corespunzator . Aici intra rezervoarele HGV si cilindri cu gas (tancuri lungi ) , care trebuie sa contina :

  1. Denumirea Tehnica Corecta a substantei (PSN) sa fie marcata pe cel putin ambele parti ale rezervoarelor de marfa /containerelor , de exemplu , Gas Butan sau Bauturi Alcoolice .
  2. Denumirea Tehnica Corecta a marfurilor trebuie sa fie afisata cu caractere cu o inaltime nu mai mai mica de 65 mm . Textul trebuie sa aiba , de asemenea , o culoare contrastanta fata de fundal.
  3. Se vor folosi plancarde precise ( ca cele prezentate mai sus) .

Se vor efectua verificari la fata locului in toate porturile pentru a identifica marfurile periculoase nedeclarate.

Rezervari

Rezervarile pentru vehiculele care transporta marfuri periculoase pot fi facute online . Selectati pur si simplu “DA’’ din pagina cu detalii de rezervare si completati o Nota privind Marfurile Periculoase (DGN)

Vă rugăm să rețineți - nu putem completa DGN pentru dvs. Cu toate acestea, informațiile corecte ar trebui să puteți obține de la furnizorul bunurilor dvs.

Datorita procedurilor de siguranta suplimentare , Eurotunel poate accepta doar rezervari contractuale regulate care transporta materiale radioactive . Acestea fac, de asemenea , obiectul unor criterii stricte de pre-autorizare de catre Eurotunel. Rezervarile unice pentru a transporta marfuri radioactive nu pot fi facute cu Eurotunel si trebuie efectuate de un operator de transport feroviar supus aprobarii.

Pentru trecerea prin Eurotunel , Va rugam sa fiti constienti de faptul ca reglementarile privind transportul marfurilor periculoase pot fi diferite de cele rutiere. Toate marfurile periculoase trebuie sa fie pre-declarate catre Eurotunel de catre Freightlink si deasemenea , declarate de catre sofer la check-in . Vehiculele care se prezinta cu marfuri periculoase nedeclarate se pot confrunta cu intarzieri inutile sau pot fi refuzate sa calatoreasca in totalitate.

Reguli

Cand transportati marfuri periculoase , Va rugam sa fiti constienti de faptul ca reglementarile privind transportul marfurilor periculoase pe mare difera de cele rutiere. Se refera si pentru marfurile clasificate drept “ cantitati limitate “. Toate marfurile periculoase trebuie pre- declarate cater Freightlink si operatorului de feribot si deasemenea declarate la check-in. Vehiculele care se prezinta cu marfuri periculoase nedeclarate se pot confrunta cu intarzieri inutile sau pot fi refuzate sa calatoreasca in totalitate.

Toate vehiculele care transporta materiale periculoase trebuie sa prezinte autocolante de avertizare corecta a marfurilor periculoase . In unele cazuri , Freightlink poate aranja furnizarea acestor autocolante la un cost suplimentar mic ( care nu este incluse in tarifele afisate online).

Confirmarea Rezervarii Marfurilor Periculoase

Va rugam sa furnizati Nota Dvs privind Marfurile Periculoase cu cel putin 24 ore inainte de a calatori. Rezervarile nu pot fi confirmate pana cand incarcatura periculoasa nu a fost aprobata de catre operatorul de feribot . Daca nu ne transmiteti DGN ( Nota privind Marfurile Periculoase) valabila , este posibil ca vehiculul Dvs sa fie refuzat pentru expediere.

Șoferii TREBUIE să aibă cu ei în permanență o copie tipărită de DGN (Document pentru mărfuri periculoase).

Shipping Hazardous Goods - What you need to know

Other

Întrebări Importante:

Caută și Rezervă

Joi, 9 Dec 2021
Vin, 10 Dec 2021
Aveţi nevoie de ajutor?