UK Government logo

Transportatorii care merg spre Franța vor fi testați înainte de a se deplasa spre porturi

Recomandăm insistent șoferilor de autovehicule grele de marfă care se deplasează spre sau prin Franța să se asigure că au un test COVID negativ înainte de a se îndrepta spre porturi. Cei care folosesc porturile din Kent trebuie să aibă și un Permis de acces în Kent, conform legii.

  • Autovehiculele grele de marfă ce părăsesc Anglia către Franța pot trece Canalul doar cu dovada unui test autorizat pentru COVID negativ, care a fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Această măsură este impusă de guvernul Marii Britanii și al Franței.
  • Șoferii de HGV-uri care ajung în Kent cu dovada unui test Covid negativ și un Permis de acces în Kent vor fi de acum „monitorizați rapid”, având acces mai repede la terminalul portuar sau Eurotunel.

Puteți fi testat înainte de a ajunge la un port:

  • Testarea este acum disponibilă la unele centre de Informare și consultanță pentru tranzitarea UE, aflate în rețeaua de autostrăzi, urmând ca și mai multe să își înceapă activitatea zilele următoare. Găsiți centrul cel mai apropiat: gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations

Nu uitați să obțineți Permisul de acces în Kent:

Transportatorii care folosesc drumul scurt de strâmtoare (Portul Dover sau Eurotunel) trebuie să folosească și serviciul Verificați dacă HGV-ul este pregătit să treacă frontiera pentru:

  • a solicita un Permis de acces în Kent
  • a verifica că dețineți documentele necesare pentru trecerea graniței dintre Marea Britanie și UE prin Portul Dover sau Eurotunel

Vă rugăm să vă asigurați că introduceți numărul de înmatriculare de pe plăcuța din fața cabinei șoferului, nu cea de pe remorcă. Puteți primi o amendă de 300 £ dacă nu folosiți acest serviciu când călătoriți prin porturile din Kent sau dacă dați o declarație mincinoasă.

Protocolul COVID

Asigurați-vă că cunoașteți și urmați regulile corecte ale Protocolului Covid când vă deplasați. Găsiți aici un ghid complet: gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-hgv-operators-and-drivers-crossing-an-international-border

Obțineți asistență și informații suplimentare

Utilizați funcția noastră de Live Chat (https://transport-goods-to-and-from-eu.dft.gov.uk/) sau vizitați unul din centrele noastre de informare și consultanță gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations pentru a efectua o verificare consultativă gratuită pentru pregătirea de trecerea graniței chiar azi.

11 Ianuarie 2021

Caută și Rezervă

Lun, 25 Sep 2023
Mar, 26 Sep 2023
Aveţi nevoie de ajutor?