tools

Transportați unelte și echipamente din Regatul Unit în Irlanda?

Dacă transportați unelte și echipamente din Regatul Unit în Irlanda, sunt necesare unele formalități vamale. Trebuie să vă prezentați mărfurile la vamă la sosirea în Irlanda.

Este necesară o notificare în prealabil îmbarcării (PBN) pentru toate uneltele și echipamentele rezervate ca marfă pe serviciile directe de feribot din Regatul Unit către Irlanda.

Un ID PBN poate fi generat de Freightlink Port Pass Generator (Generatorul de permise portuare Freightlink) și trebuie să includă o referință la o declarație verbală, la Declarația de import sau la numărul de referință al Carnetului ATA.

CÂND VĂ AFLAȚI PE FERIBOT

Când vă aflați pe feribot și înainte de a ajunge în Irlanda (cu 30 de minute înainte de acostare) trebuie să verificați dacă sunteți liber să părăsiți portul la sosire sau dacă trebuie să sunați la vamă.

Pentru a obține un canal, trebuie să introduceți ID-ul PBN în Serviciul Vamal RoRo al Fiscului.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI

În cazul în care primiți un canal "Call to Customs" (“Apel la vamă”), urmați instrucțiunile furnizate pentru a vă prezenta la vamă.

În cazul în care nu aveți un canal vamal la sosirea într-un port irlandez, vă rugăm să apelați "Call to Customs".

Vă rugăm să rețineți, dacă nu apelați la vamă și ieșiți din port fără vămuire, puteți fi sancționat pentru fiecare vehicul/remorcă.

Neplata unei penalități vamale ar putea duce la o acțiune în justiție.

19 Octombrie 2022

Caută și Rezervă

Mie, 6 Dec 2023
Joi, 7 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?