Stena Jutlandica

Stena Line testează fezabilitatea feribotului cu baterie

Stena Line este cel mai recent operator de feribot care testează fezabilitatea feriboturilor cu bateriei pentru propulsie.

În 2016, ne-am uitat la dezvoltarea feriboturilor hibrid și, odată cu lansarea noului feribot hibrid luna trecută de la Wightlink, Victoria of Wight, acum sar putea sa vedem viitorul călătoriei cu feribotul.

Ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă al celor de la Stena Line, acestia încep să testeze mai multe opțiuni de energie ecologice. O baterie de 1 megawatt va fi instalată pe Stena Jutlandica, care operează între Gothenburg și Frederikshavn.

"Durabilitatea este foarte importantă in agenda noastră și evaluăm în mod constant noi modalități de reducere a impactului nostru asupra mediului. Din 2015, de exemplu, metanolul a făcut parte din mixul de combustibil de pe Stena Germanica, care operează între Gothenburg și Kiel, și de asemenea efectuam aproximativ 300 de proiecte diferite de economisire a energiei pentru a ne ajuta să atingem obiectivul nostru. Deoarece dimensiunea și costul bateriilor scade, funcționarea cu baterii devine o alternativă foarte interesantă pentru carburanții tradiționali, cu perspectiva adăugării emisiilor în aer eliminată complet "

,spune directorul executiv al Stena Line, Niclas Mårtensson.

Prima parte a proiectului bateriei va implica trecerea Stena Jetlandica la puterea bateriei când acostă in în port. Bateriile vor fi responsabile de alimentarea propulsorului și de manevră.

A doua parte va testa funcționarea extinsă a bateriei prin conectarea bateriilor la elice, cu bateriile alimentând vasul de aproximativ 10 mile marine.

Al treilea și ultimul test va demonstra capacitatea bateriilor de a furniza energie pentru întreaga distanță între Gothenburg și Frederikshavn, care este de aproximativ 50 de mile marine.

Proiectul este susținut de Grupul Tehnic Callenberg, Stena Teknik, Administrația Maritimă Suedeză și UE.

Dacă reușim, putem vedea întreaga flotă de 38 de nave echipate cu baterii Stena Line în viitorul nu atât de îndepărtat.

Ce crezi despre puterea bateriei ca următorul mare lucru pentru călătoria cu feribotul? Este o alternativă fezabilă la motorină sau chiar la alți combustibili alternativi, cum ar fi hidrogenul? Spune-ne parerea ta

09 Aprilie 2018

Caută și Rezervă

Mie, 6 Dec 2023
Joi, 7 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?