MS GNV Atlas

Feriboturi pentru Marea Mediteraneană de Vest

Marea Mediteraneană de Vest este cunoscută ca fiind coridorul de transport maritim pentru multe țări din Europa.

Această parte, care este formată din Spania, Insulele Canare, Franța, Maroc, Corsica, Sardinia, Malta, Sicilia și Italia nu este cunoscută doar pentru că sunt destinații de vacanță dar și pentru că este un punct principal de transport maritim.

western Mediterranean mapPrintre firmele de transport maritime care funcționează în această zona se găsesc și

Adria Ferries- Fondată în 2004 Adria este o firmă de transport Italiană care leagă porturile din Italia Ancona, Bari și Trieste cu Durres, Albania.

Africa Morocco Link – O firmă nouă, înființată în 2016, este parte din Grupul Attica, care mai deține și operatori de feribot din această zonă.

Balearia - O firmă de transport din Spania această deține feriboturi pentru pasageri și pentru marfă. Rutele sale sunt între Marea Mediterană si Marea Caraibelor.

Caronte & Tourist - S-a format după fuziunea dintre firma binecunoscută Carote su Tourist Spa iar feriboturile acesteia traversează Strâmtoarea Mesinna între Villa San Giovanni și Messina

Corsica FerriesOperatorul acestă transportă marfă maritime între Corsica și Italia din 2016,

FRS FerriesFormată din 3 firme, FRS transportă marfă între Strâmtoarea Gribraltar, punând la dispozitie 5 feriboturi.

Grandi Navi Veloci – Este una dintre cele mai de success firme de transport maritime din Italia. A fost fondată în anul 1993, când a luat naștere și nava Majestic iar de atunci flota acesteia a crescut oferind astfel 25 de traversări.

La Meridionale – Înființată în 1931, această firmă de feribot oferă transport între porturile din zona Corsică, Bastia, Ajaccio, Propriano, Portul Torres și Sardinia. Firma a lansat în 2017 un feribot nou, pentru prima data de când este pe piață.

Moby Lines -Este o firmă de transport din Italia, rutele de feribot ale firmei sunt între Italia și Franța, ajungând și în insulele Elba, Sardinia și Corsica. Din 2006 pe feriboturile acestora ce găsesc și personajele Looney Tunes, așa că data viitoare e posibil să-l întâlniți pe Bugs Bunny sau Diavolul Tazmanian pe feribot.

Naviera Armas – Înființată în anul 1941, oferă transport între Insulele Canare și Spania. Urmează să lanseze feribotul Incat Hull 091 care va fii al doisprezecelea van al firmei.

Virtu Ferries - Operatorul de feribot din Malta a fost fondat în 1988 și traversează între Malta și Sicilia. Virtu oferă un serviciul adițional de 6 luni între Veneția și diferite porturi din Marea Adriatică.

După cum bine vedeti, Marea Mediteraneeană de Vest, ne aparține. Unde doriți să mergeți?

23 Septembrie 2018

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?