Horsebox

Va ganditi la nedeclararea vehiculului Dvs sau la incarcare pe feriboturi si Eurotunel ? Mai ganditi-va inca o data!

O declarare gresita , fie ca este intentionata sau din greseala , poate avea cu adevarat efecte negative asupra calatoriei Dvs . Acest lucru poate varia de la taxe neplacute neprevazute pana la blocarea calatoriei in intregime . Este intotdeauna cel mai bine sa Va asigurati ca sunteti pe deplin informat despre incarcatura pe care o transportati si siguri de vehiculul pe care il conduceti pentru a asigura o intrerupere minima muncii Dvs . Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in consideratie la rezervarea urmatorului feribot sau la traversarea Eurotunelului.

Lungimea vehiculului

Atunci cand rezervati spatiul pe feribot pentru vehiculul Dvs sau pentru traversarea Eurotunelului , trebuie sa furnizati masuratorile exacte ale lungimii vehiculului Dvs. Exista adesea diferite preturi pentru fiecare lungime . Puteti fi tentat sa furnizati o lungime mai mica pentru a obtine un pret mai ieftin. Cu toate acestea personalul operatorului va prelua rapid masuratorile vehiculului Dvs cu o gama de echipamente de masurare manuala sau automata. Este posibil sa Vi se perceapa diferenta. In plus data viitoare cand rezervati spatiul pentru vehiculul Dvs , indiferent de lungimea pe care o furnizati , operatorul Va poate taxa pentru lungimea reala a vehiculului , deoarece detaliile pot fi stocate in baza lor de date.

In esenta , nu veti scapa cu asta, deci mai bine sa o faceti corect de la bun inceput!

Taxa de neprezentare „No Show”

Daca faceti o rezervare si apoi nu Va prezentati in port , Veti fi taxat adesea cu o taxa „No Show” de neprezentare , care poate varia de oriunde de la 50 GBP pana la pretul intreg al biletului . Datorita numarului sporit de cazuri cand se face rezervarea vehiculelor si apoi nu se notifica ca nu vor mai calatori, operatorii trebuie sa se asigure ca nu vor avea plecari cu spatiu pe jumatate gol , care s-ar putea aloca altor clienti. Acest lucru poate deveni in mod evident foarte scump pentru Dvs . Este intotdeauna mai bine sa anuntati compania de rezervari „Freightlink” sau operatorul ca nu veti calatori asa cum ati planificat pentru a evita orice amenda.

Marfuri periculoase

Declararea gresita sau nedeclararea marfurilor periculoase (ADR) poate provoca vatamari la efectuarea controlului. Multi operatori au inceput sa introduca taxe daca ajungeti in port cu marfuri periculoase nedeclarate si documente relevante .

Daca ati calatorit deja cu marfuri periculoase , si aveti canistre sau recipiente care sunt inca clasificate ca avand marfa periculoasa, cu exceptia cazului in care le-ati curatat profesional si aveti dovada acestui lucru. Din motive evidente , este foarte periculos pentru Dvs si pentru toti cei aflati la bordul feribotului sau la naveta Eurotunelului sa incercati sa calatoriti cu marfuri periculoase necunoscute operatorului . Deasemenea , poate dauna reputatiei companiei Dvs , deoarece aceasta va fi monitorizata mai atent pe viitor.

Vehicule goale / incarcate

Declararea vehiculului ca fiind gol, cand acesta nu este , pentru a evita taxele portuare nu va functiona pe termen lung. Daca veti fi prins , nu veti fi amendat , dar veti fi taxat ca vehicul plin. Exista uneori un nivel de confuzie in jurul a ceea ce se intelege prin „gol „. Putem confirma ca pentru majoritatea operatorilor , „gol” inseamna complet gol , adica nu are nimic in spatele vehiculului . Chiar daca sunt doar cutii goale , unelte de lucru sau ambalaje dintr-o alta incarcatura , vehiculul este clasificat ca „ nu gol ’’. Pentru a evita semantica, veti fi taxat ca un vehicul incarcat , daca nu va fi complet gol.

Caini / Animale la bord

Cand planuiti sa calatoriti cu animale , este mai bine sa contactati in prealalbil operatorul pentru a Va asigura ca animalele de companie sau animalele pe care le transportati pot calatori cu Dvs. Regulile pot varia foarte mult intre operatori si depind in mare masura de capacitatea lor si de durata calatoriei . In multe calatorii mai scurte , de aproximativ 2 ore , cainii sunt adesea admisi la bord si pot ramane in cabina in timpul calatoriei. Cu toate acestea , la calatorii mult mai lungi , este ilegal sa va lasati animalul singur pentru o perioada de timp atat de mare. Nu puteti intra in garajul feribotului sau in vagonul de transport marfa in timpul calatoriei , prin urmare nu puteti verifica animalul de companie . In timpul calatoriilor mai lungi , unii operatori va pot permite sa inchiriati o canisa la bord, dar acestea sunt limitate si sunt adesea deja rezervate. Pentru animale ( cum ar fi caii ) , sunt necesare documente suplimentare si daca nu sunt in posesia Dvs nu veti putea imbarca .

Daca aveti nevoie de clarificari cu privire la posibile declarari gresite, contactati Departamentul nostru Relatii cu Clientii care Va va ajuta cu placere.

20 Martie 2019

Caută și Rezervă

Lun, 2 Oct 2023
Mar, 3 Oct 2023
Aveţi nevoie de ajutor?