truck on motorway

Taxele pentru camioanele care circulă pe drumurile din Regatul Unit vor reveni pentru camioanele de mare tonaj

Taxa pentru vehiculele de mare tonaj a fost suspendată de guvernul britanic la 1 august 2020 ca răspuns la impactul pandemiei COVID-19.

În luna martie a acestui an, Departamentul pentru Transporturi a anunțat reintroducerea acesteia, începând cu 1 august 2023, pentru toate vehiculele de mare tonaj (HGV) de 12 tone și peste, pentru a se asigura că acestea aduc o contribuție pentru utilizarea drumurilor din Regatul Unit. Taxa se aplică în mod egal atât pentru camioanele înmatriculate în Regatul Unit, cât și pentru cele înmatriculate în străinătate.

Există schimbări semnificative în ceea ce privește modul în care vor fi aplicate taxele. Anterior, taxa se baza pe o combinație între numărul de axe și standardul Euro. Noua taxă pentru vehiculele de mare tonaj se va baza pe

  • Greutatea vehiculului ca o aproximare generală a emisiilor de CO2
  • Standardul de calitate privind emisiile în atmosferă al vehiculului

Pentru camioanele înmatriculate în Regatul Unit, plățile vor fi colectate de către DVLA. Operatorul va plăti costurile taxei în același timp cu taxa de acciză pentru vehicule (VED).

Pentru vehiculele care nu sunt înregistrate în Regatul Unit, operatorii vor trebui să deschidă un cont și să efectueze plăți în avans prin intermediul gov.uk/hgv-levy

Alternativ, contactați echipa noastră de servicii pentru clienți pentru mai multe informații.

09 Iunie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?