Stena Estrid

Stena Estrid, lansat ca prima generație de generație de feriboturi „E-Flexer” RoPax

Stena Line a lansat prima sa navă RoPax de nouă generație la șantierul naval Avid Weihai din China.

Noul vas, numit Stena Estrid, a ajuns la apă pentru prima dată pe 16 ianuarie. Programat pentru a intra în serviciu pe traseul Dublin - Holyhead la începutul anului 2020, unitatea este prima dintre cele trei noi nave E-Flexer cu destinația Marea Irlandei până în 2021. Celelalte două nave din serie vor opera între Belfast și Liverpool.

În aceeași zi, șantierul naval a găzduit cea de-a treia navă din serie. Firma soră a Stena Line, Stena RoRo, gestionează toate proiectele de construcție E-Flexer la șantierul naval Avic Weihai.

CEO-ul Stena RoRo, Per Westling, a comentat;

"Suntem foarte mulțumiți de colaborarea excelentă la AVID Shipyard, care include atât dezvoltarea, cât și producția seriei E-Flexer. Din punctul de vedere al clienților, avem cerințe exacte privind adaptarea și flexibilitatea, pe care șantierul naval le-a furnizat cu succes, și a făcut-o în mare măsură cu un nivel bun de calitate."

Stena RoRo a plasat o comandă pentru opt vase, clasa Stena E-Flexer, între 2016 și 2018. Cele trei nave care sunt construite pentru Marea Irlandei vor fi mai mari decât navele standard RoPax de astăzi, pe o lungime de 215 de metri, cu o capacitate de transport de 3.100 metri în linie și spațiu pentru a transporta 120 de mașini și 1.000 de pasageri. Aceasta reprezintă o investiție semnificativă în valoare de mai multe milioane de către Stena Line și au declarat că „subliniază angajamentul său” față de operațiunile sale din Marea Irlandei. În ciuda preocupărilor legate de impactul Brexit asupra Holyhead, Stena declară că transportul pe calea ferată Irish Sea va continua să crească în următorii ani.

Niclas Mårtensson, CEO al Stena Line, a declarat;

"Acesta este un moment foarte interesant pentru afacerea noastră și sunt mândră că, în calitate cea mai mare companie de feriboturi din Europa, Stena Line continuă să contribuie la formarea industriei pentru următoarea generație de clienți cu marfă și de agrement."

Actualizări ulterioare ale seriei Stena E-Flexer vor fi disponibile în curând.

29 Ianuarie 2019

Caută și Rezervă

Vin, 29 Mar 2024
Sâm, 30 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?