Oresund bridge

Podul Øresund - cea mai lungă structură rutieră și feroviară combinată din Europa.

Podul Øresund, cunoscut și sub numele de Øresund Link, este cel mai lung pod din Europa, care leagă Copenhaga, Danemarca, cu Malmo, Suedia. Acesta se întinde peste strâmtoarea Øresund, un corp de apă îngust care separă Danemarca și Suedia, făcând legătura între Marea Nordului și Marea Baltică.

Acest pod rutier-feroviar de opt kilometri traversează coasta suedeză, insula Peberholm, creată artificial, și un tunel de patru kilometri care face legătura cu insula daneză Amager.

Când a fost Øresund Link construit?

Ideea de a lega Danemarca și Suedia a apărut la începutul secolului al XX-lea, dar abia în anii 1990 planurile pentru podul Øresund au început să prindă contur. Construcția a început în 1995, iar inaugurarea oficială a podului a avut loc la 1 iulie 2000 de către regina Margrethe a II-a a Danemarcei și regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei.

O opțiune ecologică

Fiind o alternativă la călătoriile aeriene sau maritime, această opțiune a contribuit la reducerea emisiilor de carbon. Podul a redus, de asemenea, congestia traficului, în special în Copenhaga, unde a contribuit la atenuarea unor probleme de trafic din oraș.

Bilet combinat (Combi): pod+feribot

Biletul combinat este ideal atunci când doriți să traversați podul Øresund și să luați feribotul Scandlines între Rødby-Puttgarden sau Gedser-Rostock.

Rødby și Puttgarden
Luați ruta mai scurtă de feribot din Germania cu Scandlines, Rødby spre Puttgarden. Sunt 20 de kilometri și durează aproximativ 45 de minute.

Gedser și Rostock

Luați ruta mai lungă de feribot din Germania cu Scandlines de la Gedser la Rostock. Sunt 52 de kilometri și durează aproximativ 2 ore.

În cazul în care călătoriți din Germania, ar trebui să cumpărați un bilet combinat pod+feribot de la Puttgarden la Malmo sau Rostock - Malmo.

Bilet combinat Puttgarden - Malmo

Bilet combinat Rostock - Malmo

În cazul în care călătoriți din Polonia, ar trebui să cumpărați un bilet combinat pod+feribot de la Świnoujście la Copenhaga.

Bilet combinat Świnoujście- Kopenhaga


Dacă aveți întrebări despre rezervarea biletelor pentru feribot și pentru poduri cu taxă pentru aceste rute, vă rugăm să contactați echipa noastră de servicii pentru clienți.

16 August 2023

Caută și Rezervă

Sâm, 13 Apr 2024
Dum, 14 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?