Ferry sailing on a sunny sea

Iată cum pot șoferii să se răcorească pe timp de vară

Rămâneți răcorit și fiți pregătit pentru temperaturile ridicate cu ajutorul ghidului nostru pentru șoferi privind vremea caldă.

În timpul lunilor de vară, există măsuri suplimentare pe care șoferii de camioane și furgonete ar trebui să le ia pentru a se pregăti atât pentru deplasările scurte, cât și pentru cele lungi.

Iată cum dvs. și șoferii dvs. vă puteți răcori pe timp de vară și să vă asigurați o călătorie fără probleme.

  1. Rămâneți protejat (și hidratat)

Să începem cu elementele de bază.

Protejarea pielii și a ochilor de razele UV este la fel de importantă pe drum ca și în afara acestuia.

Expunerea prelungită la soare vă poate crește riscul de cancer de piele și vă poate afecta grav vederea. Chiar și reflexia luminii solare de pe suprafața drumului vă poate afecta vederea în timp. Între timp, deshidratarea poate duce la insolație și epuizare din cauza căldurii.

Ochelarii de soare (cu protecție UV400) și crema de protecție solară reprezintă cea mai bună apărare a organismului împotriva razelor UV, în timp ce apa din belșug vă va ajuta să vă reglați temperatura corpului.

  1. Luați cu dumneavoastră lucrurile esențiale

O mare parte din căldura corporală provine de la cap, față și gât. O modalitate simplă de a vă reduce temperatura corpului în timpul călătoriilor lungi este să țineți un prosop rece și umed pe frunte sau pe gât timp de câteva minute.

(Vă rugăm să rețineți că acest lucru trebuie încercat numai atunci când vehiculul este parcat în siguranță.)

O modalitate excelentă de a depozita aceste prosoape și de a le menține răcoroase pe timp de caniculă este folosirea unei lade frigorifice umplute cu pachete de gheață. De asemenea, puteți folosi aceste recipiente cu auto-refrigerare pentru a vă păstra apa.

Alte lucruri esențiale pe care ar trebui să le luați cu dumneavoastră includ medicamente pentru dureri de cap sau pentru ameliorarea febrei fânului/alergiilor, gel de aloe vera pentru tratarea arsurilor solare și o pălărie.

  1. Aveți grijă de aerul condiționat

Primul lucru pe care majoritatea dintre noi îl facem atunci când conducem pe vreme caldă este să pornim aerul condiționat. În timp ce celelalte sfaturi de pe această listă sunt importante, folosirea aerului condiționat sau a sistemului de climatizare încorporat în vehiculul dumneavoastră este probabil una dintre cele mai bune modalități de a vă răcori pe această căldură.

De aceea, este vital să aveți grijă de aerul condiționat, astfel încât acesta să fie acolo pentru dumneavoastră atunci când aveți cea mai mare nevoie de el.

Există câteva moduri în care puteți face acest lucru, inclusiv:

Păstrați geamurile închise

Poate părea contradictoriu, dar deschiderea geamurilor poate inhiba performanța aerului condiționat în timp ce acesta funcționează, în timp ce închiderea geamurilor îi va permite acestuia să funcționeze corect.

Porniți aerul condiționat în fiecare săptămână

Vă sfătuim să porniți aerul condiționat timp de 10 minute în mod continuu pentru a optimiza performanța compresorului și a menține presiunea optimă a gazelor.

Reîncărcați

Poate fi timpul pentru o reîncărcare a agentului frigorific dacă observați că aerul condiționat nu mai suflă aer la fel de eficient ca în trecut.

A fi la curent cu întreținerea sistemului de aer condiționat nu trebuie să fie costisitor sau să consume mult timp, dar vă poate economisi mult timp și bani în viitor. Asigurați-vă că aerul condiționat funcționează atunci când aveți cea mai mare nevoie de el.

  1. Verificați presiunea din anvelope

În timpul sezonului de vară, exploziile de anvelope sunt un eveniment comun pe șosea.

Acest lucru este cauzat de anvelopele sub-gonflate și deteriorate, care sunt supuse unei frecări sporite în timpul perioadelor de vreme călduroasă, provocând întârzieri în timpul călătoriei.

Pentru a evita aceste întârzieri, verificați întotdeauna presiunea din anvelopele vehiculului dumneavoastră înainte de a porni la drum.

  1. Pregătiți-vă pentru schimbările din timpul verii

Exploziile de anvelope nu sunt singurele evenimente neașteptate pentru care șoferii ar trebui să fie pregătiți.

De la motocicliști la furtuni de vară, șoferii ar trebui să se aștepte la neprevăzut în timpul verii - mai ales în cazul călătoriilor mai lungi. Fiți întotdeauna conștienți de împrejurimile dumneavoastră.

Dacă simțiți că începeți să vă pierdeți concentrarea din cauza căldurii, trageți pe dreapta și faceți o pauză bine meritată.

  1. Călătoriți cu animale de companie?

Cel mai bun prieten al omului merită o mână de ajutor.

În timp ce toți șoferii trebuie să fie pregătiți să învingă căldura verii, cei care călătoresc cu animale de companie, cum ar fi câinii, trebuie să fie pregătiți pentru orice. Blocajele în trafic și alte întârzieri vă pot face să pierdeți câteva ore, așa că este vital să aveți toate proviziile de care animalul dumneavoastră de companie are nevoie (apă rece, un preș răcoritor etc.) și să aduceți provizii suplimentare în caz de posibile întârzieri neprevăzute ale călătoriei.

Atunci când afară sunt 22 de grade Celsius, temperaturile din interiorul mașinii pot urca până la 47, așa că nu uitați să nu vă lăsați niciodată câinele în mașină atunci când sunteți parcat.

  1. Verificați rezervorul de combustibil

Știați că este nevoie de mai mult combustibil în condiții de stop-start? În timpul perioadei aglomerate de vară, traficul pe șosele este la un nivel ridicat, ceea ce crește cantitatea de combustibil pe care o utilizați.

Prin urmare, este important să verificați rezervorul înainte de a începe călătoria și să luați în calcul timpul necesar pentru pauze suplimentare.

Și, nu în ultimul rând…

  1. Faceți suficiente pauze

În cazul în care călătoriți cu cel mai bun prieten al omului sau pe cont propriu, luând pauze periodice în timpul călătoriei, veți avea ocazia de a vă răcori, de a vă întinde picioarele și chiar de a găsi un loc la umbră. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, posibilitatea de a vă suplimenta crema de soare, de a vă hidrata și de a încerca sfatul de la nr. 2. Planificați din timp și aveți în vedere unde vă veți opri pe parcursul călătoriei.

Atât pentru moment. Pentru mai multe sfaturi pentru șoferi, actualizări ale operatorilor de feribot și știri din industrie, înscrieți-vă pe lista noastră de corespondență.

26 Iulie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?