Finnlines Finnsirius

Finnsirius - Nava-fanion a companiei Finnlines va intra în serviciu în septembrie 2023

Prima navă hibridă de marfă/pasageri Superstar livrată către Finnlines. Finnsirius, prima dintr-o serie de două nave de marfă și pasageri (ro-pax), a fost livrată la șantierul naval China Merchants Jinling din Weihai, China, la 18 iulie 2023. Nava va intra pe linia Finnlines Finlanda-Suedia (Naantali-Långnäs-Kapellskär).

Lansarea în trafic este planificată pentru septembrie 2023. A doua navă, Finncanopus, este programată pentru livrare până la sfârșitul anului 2023. Ambele nave sunt cele mai mari nave ro-pax din flota Finnlines. Capacitatea de încărcare va crește cu aproape 24%, ajungând la 5.200 de metri de bandă, iar numărul de pasageri se va dubla de la 554 în prezent la 1.100.

Soluții moderne pentru viitor

Noile nave ro-pax fac parte din programul Green Newbuilding al Finnlines, în valoare de 500 de milioane de euro, care include atât nave ro-pax, cât și nave ro-ro, toate echipate cu soluții durabile de ultimă generație. În vara anului 2022, trei noi nave ro-ro hibride au intrat în serviciu.

“Programul Green Newbuilding al Finnlines a reprezentat o investiție uriașă de care vor beneficia clienții noștri de marfă și pasagerii privați. Aceste nave ro-pax hibride nu numai că sunt cele mai mari din flota companiei de până acum, dar transportă încărcătura într-un mod mai sustenabil din punct de vedere ecologic: navele au fost echipate cu baterii uriașe de mare putere și cu alimentare de la țărm pentru a avea zero emisii în timpul staționării în port, iar operațiunile portuare se așteaptă să fie mai eficiente cu acostarea automată.

Circulația fluentă a mărfurilor în Marea Baltică reprezintă baza economiilor din regiune și a securității naționale a aprovizionării. Aproximativ 90% din exporturile și importurile finlandeze și suedeze se realizează de-a lungul acestor rute maritime.”

“Finnlines combină traficul de marfă și de pasageri pe ruta Naantali-Långnäs-Kapellskär, astfel încât investiția noastră va consolida serviciile pentru clienții noștri atât pentru transportul de marfă, cât și pentru cel de pasageri", a declarat Tom Pippingsköld, președinte și director general al Finnlines.

“Finnlines este mândru să introducă primul Superstar, iar Finnsirius va fi nava-fanion a companiei Finnlines, atât ca dimensiune, cât și ca tehnologie. (...)Vom putea oferi pasagerilor servicii îmbunătățite, inclusiv mai multe restaurante tematice, o gamă largă de categorii de cabine, săli de ședințe, un magazin mare, saloane și multe altele", spune Antonio Raimo, Director de linie la Finnlines.

(Finnlines Plc, comunicat de presă, Helsinki, 18 iulie 2023)

31 Iulie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?