five Ways to Drive Safe During the Winter Season

Cum să Conduceți în Siguranță Iarna- 5 Variante

Având în vedere că sezonul rece se aproprie nici nu mai trebuie să menționăm că temperaturle scăzute aduc cu ele condiții meteorologice extreme, lucru care pentru șoferii de marfă poate fii foarte dificil! Aici la Freightlink mereu punem accent pe importanța de a fii în siguranță atunci când conduceți.

Se merită să fiți organizat și să plănuiți în avans.

Important nu e să nu ai nici un plan, ci să nu uiți că nu ai nici un plan.

Haideți să analizăm unele dintre cele mai importante aspecte ale condusului în condiții meteorologice nefavorabile și diferența dintre condusul din Marea Britanie și restul Europei. Unele reguli sunt simple pe când altele dacă nu sunt urmate vă pot aduce amenzi foarte mari și chiar penalități.

 1. Distanța de Frânare

  Ploaie, ceața, grindină, lapovița sau ninsoarea pot avea efecte semnificative când vine vorba de ce distanță trebuie să folosiți pentru a frâna sau la ce distanță trebuie să fiți față de vehiculul din față. De asemenea trebuie să fiți conștient că un carosabil ud va întârzia durata frânării și chiar va contribui la deraierea vehiculului. Trebuie să vă asigurați că frânele funcționeaza corect înainte de a porni la drum și nu să trebuiească să le folosiți într-o situație de urgență și să observați că riscați să aveți un accident.

 2. Farurile& Vizibilitatea

  Pe timp de iarnă se întunecă mai repede. Considerând lucrul acesta verificați că toate farurile, luminile din vehiculul dvs. funcționează corect. Acestea pot include

  • Farurile
  • Luminile de la frâne
  • Semnalizatoarele
  • Farurile de ceață
  • Avariile

  Mai mult de atât trebuie să vă asigurați că cele enumerate mai sus oferă vizibilitatea bună și că nu există nici un fel de obstrucție care ar putea să vă impiedice să conduceți. Nu uitați că condițiile de vreme nefavorabile pot duce la decizii greșite- e mai bine să lăsați un spațiu mai mare decât lăsați de obicei între vehiculul dvs. și traficul din fața dvs, atfel oferindu-vă timp destul de a reacționa în cazul în care trebuie să frânați brusc, evitând astfel un accident.

  De asemenea, trebuie să știți faptul că țari ca Polonia, Latvia și multe alte țări din Scandinavia vă cere să conduceți cu faza scurtă chiar și pe timpul zilei. Este bine să aveți la dvs. un bec de rezervă deoarece în multe țări acest lucru este obligatoriu și dacă nu vă conformați acest lucru vă poate aduce amenzi și penalizări.

 3. Echipament important & Ustensile

  Nimeni nu dorește ca vehiculele lor să se strice, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Totuși, dacă se întâmplă să se strice ceva cu siguranță nu vreți să fiți în situația în care să nu aveți roata de rezervă sau un bec în plus. La fel de important este să aveți asigurare RCA/CASCO pentru orice tip de urgențe. Se mai poate întâmpla să fiți înzăpeziți, atunci este o idee bună să aveți la dvs o pătura, o lanternă, o vestă reflectorizantă, un încarcător de telefon mobil de rezervă, apă și gustări de urgență dar și un termos cu ceai/cafea. La fel faceți de așa natură să aveți la dvs. o lopată. Se recomandă să aveți la îndemână numărul de telefon al asigurării în caz de urgență. Vă rugăm să rețineți că e mai bine să aveți lucrurile acestea la îndemănă decât să fiți pus în situația în care să trebuieasă să le folosiți și să lipsească. În cele mai multe țări este recomandat să aveți la dvs. un triunghi reflectorizant (în anumite țări sunteți obligat să aveți două), veste reflectorizante pentru toți pasagerii vehiculului, truse de prim ajutor și extingător (nu este obligatoriu dar este recomandat). Pentru mai multe informații despre ce ar trebuie să aveți în vehicul special adaptat pentru țările în care conduceți, vă rugăm să vizitați secțiunea noastră de Ghidurile Țărilor
  truck driving in snow

 4. Cauciucuri de Iarnă & Lanțuri antiderapante

  În multe țări din Europa este impus folosirea lanțurilor de iarnă, mai ales în stațiunile de munte sau zonele muntoase. Șoferii care sunt găsiți fără ele și care din cauza lor traficul este întârziat sunt amendați.Lanțurile antiderapante trebuie folosite doar pe drumurile cu foarte multă zăpadă sau înghețate. Nu trebuie să fie folosite pe drumurile curățate deoarece pot strica asfaltul, cauciucurile dar și lanțurile în sine. În Marea Britanie și Olanda de exemplu, folosirea lanțurile nu este interzisă dar nici obligatorie. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în țările în care temperaturile de iarnă sunt extreme cum ar fii în țările Scandinavice și țările din zona Baltică. Pentru mai multe informații despre care țări includ aceste cerințe consultați ghidurile țărilor. Toate informații sunt oferite pentru a putea să conduceți legal în țările respective.

 5. Limitele de Viteză

  Condițiile de vreme nefavorative au un impact foarte mare asupra limitelor de viteză care sunt impuse, în diferite țări, pe drumuri județene sau autostrăzi. De obicei aceste limite de viteză tind să fie mai mare decât cele din Marea Britanie. Luând acest lucru în evidență trebuie să cautați detalii referitor la asta înainte de a pleca la drum pentru a fii sigur de limitele de viteză impuse în țările respective. Ba mai mult, lucru acesta contează și mai mult dacă nu ați mai condus pe partea opusă a drumului. Ce mai trebuie considerat este faptul că dacă nu sunteți un șofer cu experiență și sunteți nevoit să conduceți atunci pe drum cu zăpadă atunci cu atât mai mult trebuie să luați lucrurile acestea în considerare.

14 Noiembrie 2016

Caută și Rezervă

Sâm, 13 Apr 2024
Dum, 14 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?