Railway tunnel

Tunel din Helsinki către Tallinn - ar putea aceasta să devină realitate?

Un tunel feroviar între Helsinki și Tallinn a fost propus ca o modalitate de conectare a capitalelor finlandeze și estoniene. Cu toate acestea, care este probabilitatea ca aceasta să devină o realitate? Cum ar afecta călătoriile cu feribotul?

Helsinki și Tallinn sunt în prezent legați de mai mulți operatori de feriboturi. Tunelul submarin propus ar fi cel mai lung tunel submarin din lume. Dacă este construit, costul este estimat la aproximativ 16 miliarde de euro, iar construcția începe în 2025. UE a aprobat 3,1 milioane de euro pentru un studiu de fezabilitate.

Helsinki - Tallinn tunnelHelsinki - Tallinn Ferry

Transportul feroviar de marfă între Helsinki și Tallinn durează în prezent în jur de 2 1/2 ore cu Tallink Silja Line, Viking Line și Eckero Line. Aproximativ 3,8 milioane de tone de călătorii de marfă pe ruta în fiecare an. Se preconizează că, până în 2050, 8 milioane de tone de trafic de mărfuri, utilizând ambele feriboturi și tunel, vor finanța mai mult de jumătate din investiția în proiect.

Proiectul FinEst Link

Proiectul tunel, cunoscut sub numele de proiectul FinEst Link, este finanțat parțial de programul comun central baltic, condus de Consiliul Regional Helsinki-Uusimaa și de Ministerul Economiei și Comunicațiilor din Estonia. Orașele Helsinki și Tallinn au inițiat o fezabilitate preliminară, finalizată în februarie 2015. Studiul sa axat pe viabilitatea tehnică și economică a tunelului.

Raportul complet este disponibil pentru descărcare de pe site-ul web al FinEst Link - Studiul de fezabilitate Link FinEst - Raport final.

Directorul de proiect FinEst Link, Kari Ruohonen a spus

"Din punct de vedere al integrării mai profunde a orașelor și al dezvoltării regionale ar putea exista beneficii majore din tunel. Din punct de vedere geografic, Finlanda seamănă cu o insulă, iar tunelul ar oferi o conexiune la rețeaua feroviară centrală europeană".

Capacitatea zilnică este de așteptat să conțină 40 de trenuri de pasageri, 11 trenuri de mașini, 17 transportoare de camioane și 3 trenuri de marfă cu un timp de călătorie de aproximativ 30 de minute și un cost de bilet estimat la 18 € pe fiecare sens.

Ce părere aveți despre propunerea de legătură Helsinki-Tallinn? Va fi construită? Ai folosi-o? Anunță-ne

FinEst Link: Helsinki–Tallinn Transport Link, Feasibility Study
09 Aprilie 2018

Caută și Rezervă

Mar, 5 Mar 2024
Mie, 6 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?