Autostrada A1 din Franța

Sfaturi importante pentru șoferii de transport marfă care călătoresc în străinătate

Aceste informații sunt sfaturi importante pentru șoferi de transport marfă, în general, incluzând curierii, firmele de transport, pentru șoferii de camioane, tiruri și furgonete, atunci când călătoresc în străinătate.

Pe lângă faptul că trebuie să vă asigurați că vehiculul poate suporta drumul care urmează efectuat, mai trebuie considerate următoarele puncte pentru a vă fi că veți avea o călătorie fără probleme

Documentele relevante transportului de marfă

Depinzând de călătoria pe care o faceți și de marfa pe care o transportați, aceste documente pot include declarația de marfă periculoasă și documentele vamale.

Documentele originale ale vehiculului trebuie să fie în posesia șoferului mereu-dovada plății taxei de drum, permisul de conducere, certificatul de inspecție tehnică, certificatul de înregistrare al vehiculului și documentele de asigurare (și cartea verde a vehiculului, dacă există) și scrisoarea de autoritate care dovedește că șoferul are permisiunea să conducă vehiculul. Șoferi ar trebui să aibe la ei pașaportul, cartea de identificare naționala (dacă sunt disponibile, de exemplu în Marea Britanie nu există cărțile de identificare) cu poză și permisul de conducere.

Se recomanda ca șoferul să dețină copiii ale documentelor de mai sus, în cazul în care originalele sunt pierdute sau furate.

Tahografe

Tahografele trebuie să fie setate și șoferi trebuie aă aibe la ei, tot timpul, tabelele, împreună cu scrisorile atestând orice perioadă în care șoferul nu a fost activ. Scrisorile trebuie să fie traduse în limbile țărilor prin care șoferul urmează să traverseze.

Fonduri financiare pentru călătorie

Bani lichizi, sau fonduri disponibile pentru a plăti taxele de drum, benzina, amenzile și restul cheltuielelor. Trebuie să plănuiți. Trebuie să vă asigurați că aveți disponibili bani lichzi pentru orice problemă pe care o puteți întâmpina pe durata călătoriei.

Trusa de urgență

Șoferii trebuie să aibe în vehicule veste reflectorizante, triunghiuri reflectorizante, extingătoare și o trusă de prim ajutor. Anumite țări insistă ca șoferii să aibe și alte lucruri, cum ar fi becuri de rezervă și test de alcoolemie (Germania de exemplu) așa că vă sfătuim să verificați cerere fiecărei țări în parte în care urmează să călătoriți. Puteți consulta secțiunea Ghidurile Țării dacă nu sunteți siguri care sunt cerințele țării în care urmează să călătoriți,

Restricții

Restricțiile de viteză, de dimensiunea sau cele de greutate ale vehiculelor și de asemenea, orele de tranzitare variează în întreaga Europă așă că trebuie să verificați fiecare țară în care urmează să călătoriți.

Următoarele Ghiduri ale Țărilor vă pot ajuta, pentru orice întrebări aveți

Finlanda Franța Irlanda Insula Man Malta Țările de Jos Norvegia Spania

Mai multe Ghiduri ale Țărilor vor fi publicate curând

Citiți mai multe despre Șoferii transport marfă

1. Felixibilitatea este cuvântul cheie în logistică

2. Care sunt avantajele unui șofer transport marfă?

3. Ce înseamnă să fii șofer transport marfă-să lucrezi ca PFA sau să lucrezi sub contract direct

4. Ar trebuii să închiriezi sau să cumperi camionul?

5. A avea firma dvs,cu furgoneta proprie-de unde să începeți

6.Sfaturi importante pentru șoferi de transport marfă care călătoresc în străinătate

7. Cerințele pentru un permis de conducere transport marfă

8. Șoferi care transport marfă și care lucrează internațional

20 Noiembrie 2015

Caută și Rezervă

Mie, 6 Dec 2023
Joi, 7 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?