Tachograf wydruk

Schimbări la legislația rutieră în UE în 2023 - iată ce trebuie să știți.

Șoferii sunt avertizați cu privire la noile modificări ale legislației rutiere privind tahografele.

Tahografele înregistrează informații privind timpul de condus, viteza și distanța și sunt utilizate pentru a asigura că șoferii și angajatorii respectă reglementările privind timpul de lucru al șoferilor. Toate vehiculele comerciale înmatriculate pentru prima dată la 1 mai 2006 sau după această dată trebuie să fie echipate cu tahografe digitale, sau pot folosi tahografe analoage.

Ca parte a reglementărilor UE privind timpul de lucru al șoferilor, vehiculele înmatriculate pentru prima dată la 21 august 2023 sau după această dată vor trebui să fie echipate și utilizate cu tahograful smart 2 (SMT2). Acest lucru se aplică vehiculelor înmatriculate în Regatul Unit și în UE, utilizate în Regatul Unit și în UE.

Mai multă siguranță și profesionalism în industrie

Principalele obiective ale acestor norme sunt creșterea siguranței, reducerea manipulării datelor din tahograf și asigurarea faptului că șoferii se odihnesc suficient între schimburi și perioadele de condus intens.

Reglementările facilitează trecerea controalelor și sosirea la timp la destinație. Autoritățile din orice țară a UE pot efectua controale la distanță și, dacă datele din tahograf sunt corecte, vă veți putea continua călătoria fără să vă opriți. Acesta este motivul principal, pentru a se asigura că nu există nicio infracțiune. Vehiculele existente cu tahografe vechi pot face în continuare obiectul unor inspecții rutiere, de aceea este extrem de important ca toate tahografele să fie întreținute corespunzător.

În trecut, unii șoferi și proprietari de camioane au manipulat datele tahografului pentru a evita respectarea standardelor de siguranță a șoferilor. Normele UE sunt menite să facă acest lucru mult mai dificil, fără a-i împiedica sau întârzia pe cei care le respectă cu controale inutile.

Date importante

Pentru vehiculele înmatriculate înainte de 21 august 2023 și utilizate pentru călătorii internaționale între Regatul Unit și UE, tahograful smart 2 va trebui să fie instalat în trei cazuri (toate cazurile se aplică atât vehiculelor înmatriculate în Regatul Unit, cât și celor din Uniunea Europeană):

1. 31 decembrie 2024 sau mai târziu, pentru vehiculele echipate cu un tahograf analog sau digital;

2. 19 august 2025 sau mai târziu, pentru vehiculele echipate cu tahograf Smart 1;

3. De la 1 iulie 2026 sau mai târziu, pentru vehiculele cu o greutate maximă autorizată, inclusiv remorci sau semiremorci, între 2,5 și 3,5 tone, utilizate pentru transport în regim de închiriere sau contra cost

Funcții suplimentare ale SMT2

Pe lângă monitorizarea timpului de condus și a timpului de odihnă, SMT2 va fi utilizat pentru a aplica regulile de cabotaj și de detașare. Noul tahograf smart înregistrează trecerile de frontieră și operațiunile de încărcare și descărcare.

ASISTENȚĂ LA ÎNTOCMIREA DOCUMENTELOR VAMALE

Reglementări legale, reguli noi, documentație - toate acestea se pot dovedi, din păcate, a fi foarte stresante de gestionat. Firma noastră afiliată, Customs Link, are ca scop eliminarea aspectelor problematice pentru clienții noștri.

Oferind o soluție de amploare, echipa noastră de experți poate sprijini firma dumneavoastră în situația economică actuală.

Contactați astăzi un expert CustomsLink.

31 Ianuarie 2023

Caută și Rezervă

Sâm, 13 Apr 2024
Dum, 14 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?