Șoferi de tir singuratic

Pastila de Sănătate: Partea 2- Evitați Singurătatea în Timpul Condusului

Acum ceva timp am scris primul articol din seria Pastila de Sănătate-articol care a pus accent pe postura șoferilor în timpul condusului. Așa cum am menționat în acel articol, sănătate și bunăstarea clienților este foarte importantă pentru noi și înțelegem că există anumite dificultăți în a avea un stil de viață activ atunci când sunteți la volan mult timp.

În această lună, analizăm o problemă care este deseori trecută cu vederea în legătura cu multe boli psihice și anume singurătatea șoferilor. Sănătatea mintală poate fii considerată un subiect tabu și oamenii nu se simt confortabil discutând despre aceaste probleme. Impresiile nu sunt deloc acestea iar probleme de sănătate mintală sunt mult mai comune decât se crede.

Contactul Social & Familiar

Fiind șofer, nu mai este nevoie să spunem că cel mai probabil petreceți foarte mult timp singur la volan. Încă de la prima cursă foarte importantă, sunt foarte multe lucruri care trebuie învățate, și atunci când faceți parte din această industrie cu siguranță plictiseala este ultimul lucru la care v-ați gândit. Totuși meseria de șofer profesionist vă poate izola. De cele mai multe ori sunteți doar dvs. în cabina vehiculului pentru ore în șir. Unele persoane sunt ok cu asta, dar chiar și cele mai timide persoane au nevoie de contact social. Fără acest contact poate apărea depresia. Simptomele pot fii tristețea, lipsa de speranță și gânduri negative.

Implicarea familiei este la fel de importantă (dacă nu și mai importantă) ca cel social. Cu certitudine sunteți pe drum săptămâni întregi, poate chiar și luni, pentru a oferi un viitor financiar mai bun familei. Dacă nu țineți legătura des cu familia dvs. atunci lipsa această de comunicare poate fii dăunătoare și pentru dvs dar și pentru familia dvs.

Poate fii extrem de dificil să mențineți contactul cu familia dvs. când conduceți în întreaga Europă. Dacă vă setați o notă în calendarul telefonului pentru a suna acasa, acest lucru vă poate ajuta. Nu amânați prea mult.

Tehnologia este prietenul dvs.

wifi

Puteți să folosiți Facetime sau Skype pentru a ține legătura cu familia dvs mai ușor. Foarte multe benzinării și parcări de camion oferă acum WiFi nelimitat și cu ajutorul telefoanelor smart familia dvs. este doar la un ‚ecran’ distanță. Este mult mai ușor să-i vedeți acum când vorbiți cu ei. Dacă aveți copii, atunci puteți să-i ajutați când fac temele, astfel oferindu-vă dvs posibilitatea de a fii parinte pentru ei și când nu sunteți acasă.

Un ingredient important pentru a fii un șofer de marfă de succes este să aveți grijă de dvs. și de familia dvs. Dacă vă izolați de familia dvs. acest lucru poate să vă demoralizeze. Nu puteți avea întotdeauna control asupra timpului petrecut la vol dar puteți să controlați cât de des comunicați cu familia dvs.

Aspecte important de reținut

  • Păstrați contactul cu restul oamenilor cât de mult puteți. Aceștia pot fii colegii dvs, prieteni, familia, alții șoferi sau chiar agentul dvs. de bilete de feribot (!)
  • Cu ajutorul social media sunteți mereu conectat cu lumea. Tinând legătura cu o comunitate online vă ajută în acest aspect.
  • Nu trimiteți sms-uri, sunați-i. Fiți în siguranță, folosiți-vă telefoanele hands-free.
  • Folosiți Skype și Facetime cât mai mult posibil
  • Beneficiați la maxim de timpul pe care-l petreceți acasă.
  • Ascutați radio sau chiar cărți audio.
  • Ascultați emisiuni de divertisment la radio. Încercați să evitați talk show-uri –acestea pot fii, uneori, negative.
30 Octombrie 2016

Caută și Rezervă

Mar, 5 Mar 2024
Mie, 6 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?