StenaLine NEWMAX

NOI NAVE DE MARFĂ CU METANOL-HIBRID DE LA STENA LINE

Cea mai mare companie de feriboturi care operează în Marea Irlandei, Stena Line, își va extinde capacitățile cu două noi feriboturi ro-ro cu propulsie pe bază de metanol.

Navele vor fi construite de Stena RoRo în Weihai, China, și vor fi puse în funcțiune la sfârșitul anului 2025.

Compania a declarat că cele două nave "NewMax" vor fi utilizate pe ruta dintre Belfast și Heysham, crescând capacitatea rutei cu aproximativ 80%. Cele două noi feriboturi de marfă vor avea o lungime de 147 m și o capacitate de încărcare de 2.800 m și vor putea găzdui un echipaj de 26 de persoane și 12 pasageri.

Stena Line asigură că tehnologia modernă a fost integrată în proiectarea navelor: acestea includ pregătiri pentru electrificare, sisteme de funcționare cu baterii și capacitatea de a se conecta la instalațiile de alimentare de la țărm, atunci când acestea sunt disponibile.

De asemenea, navele urmează să fie dotate cu o configurație neobișnuită a echipamentelor, inclusiv cu trei propulsoare de prova, pentru a asigura o bună manevrabilitate - în special la Heysham, unde vremea și mareele pot fi dificile. Navele vor fi, de asemenea, echipate cu o configurație specială de motor/elice pentru a facilita acostarea în condiții meteorologice dificile.

Directorul general al Stena Line, Niclas Mårtensson, a declarat: “Această investiție demonstrează angajamentul nostru în ceea ce privește sustenabilitatea și strategia noastră de a ne îndrepta către combustibili noi și sustenabili. Navele NewMax vor răspunde, de asemenea, cererii tot mai ridicate a clienților, adăugând o capacitate semnificativă pentru a permite operatorilor logistici să își extindă operațiunile în regiune.”


Pe măsură ce industria logistică evoluează, vă vom ține la curent cu cele mai recente știri din domeniu.

Abonați-vă la lista noastră de corespondență pentru a nu pierde nicio știre.

16 Iunie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?