UK Government logo

Mișcările de mărfuri din Irlanda către Marea Britanie NU vor fi afectate de modificările din Ianuarie 2022

Într-un anunț făcut astăzi (15 decembrie 2021) din partea guvernului Regatului Unit, s-a decis că, până la o nouă notificare, mișcările de mărfuri din Irlanda către Marea Britanie NU vor fi afectate de modificările controlului la frontieră care intră în vigoare din 1 Ianuarie 2022. Aceasta este din cauza discuțiilor în desfășurare despre Protocolul din Irlanda de Nord.

„Guvernul a decis că lucrul potrivit este să prelungească, temporar, aranjamentele actuale pentru mutarea mărfurilor de pe insula Irlanda în Marea Britanie, atâta timp cât discuțiile privind Protocolul sunt în desfășurare.

Aceasta înseamnă că mărfurile care se deplasează direct de pe insula Irlanda în Marea Britanie vor continua să facă acest lucru pe baza aranjamentelor care se aplică în prezent, până la o nouă notificare; și nu vor fi, deocamdată, afectate de modificările introduse din 1 Ianuarie pentru toate celelalte mărfuri care intră.”

Modificări de Controale de Frontieră dinspre Irlanda spre Marea Britanie

Din 1 Ianuarie, circulația de mărfuri din Irlanda către Marea Britanie

  • NU necesită controale complete de import (GMR)
  • NU necesită notificare prealabilă privind bunurile sanitare și fitosanitare (SPS)

Controalele complete ale importurilor vor fi în continuare necesare pentru mișcările de mărfuri din restul UE către Marea Britanie și controalele existente pentru mișcările de mărfuri din Marea Britanie către Irlanda.

Declarația completă privind controalele la frontieră din partea guvernului Regatului Unit este disponibilă pe site-ul web al Parlamentului Regatului Unit.

20 Decembrie 2021

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?