logistic shipping containers

Logistică versus transport - Care este diferența?

Există numeroase păreri potrivit căruia termenul "logistică" provine din cadrul armatei și se referă la știința de a furniza bărbați și materiale pe câmpul de luptă. Într-adevăr, eșecul a numeroase campanii a fost supus unei defalcări în lanțul de aprovizionare, deoarece o armată fără resurse devine foarte ușor vulnerabilă și fără apărare.

La mijlocul anilor 80, companiile au început să adopte logistica ca termen descriptiv pentru ceea ce făceau și mulți și-au schimbat numele pentru a include logistica în titlurile companiei. Inițeal a fost un accesoriu de modă, deoarece mulți au purtat-o ca o insigna fără substanță. În prezent, logistica în domeniul transporturilor este larg recunoscută ca o modalitate extrem de importantă de a adăuga valoare lanțului de aprovizionare, iar influența sa a fost extraordinară.

În timp transportul reprezintă simpla mișcare a produsului între două puncte, pin logistică se înțelege întregul proces de îndeplinire a cererii. De la materii prime la consumatorul final și dincolo de acesta, inclusiv furnizarea de resurse către producător și eliminarea deșeurilor pentru consumator. Logistica nu are limite definite și este mereu în evoluție.

Definirea "logisticii"

Există multe definiții care descriu logistica într-o singură expresie, de la simplu la foarte complex. De exemplu, "gestionarea inventarului în mișcare și în repaus" ar fi o descriere adecvată, dar se pot adăuga și alte cuvinte semnificative cum ar fi "complex", "inbound", "outbound", "cerințe ale clienților", "planificare și control" și așa mai departe. Chiar și atunci, definițiile logistice vor adopta și alți termeni descriptivi cum ar fi global, integrat, verde, distribuție, invers, achiziții și construcții. Toate folosite pentru a amplifica domeniul lor de expertiză sau relevanță.

În cele din urmă, logistica vizează determinarea managementului în cel mai eficient mod cu privire la costuri, mișcare și controlul produsului finit de la punctul de origine până la destinație. Toate acestea, reducând la minimum inventarul din sistem, astfel încât să îndeplinească cerințele definite ale furnizorilor și ale clienților

Apă, Apă peste tot!

calmac ferryExistă o anumită predictibilitate atunci când se deplasează mărfuri pe șosele, pe calea ferată și pe calea aerului, dar atunci când se transportă mărfuri pe mare, imprevizibilitatea condițiilor meteorologice sau a capacității vaselor pot conspira și răsturna cele mai bune planuri prestabilite. Disciplinele dictate de logistica modernă nu permit abateri; suntem o societate care cere punctualitate și previzibilitate. Livrarea în timp exactă, fără penalități de întârziere, solicită un proces curat, unde nu sunt acceptate nici măcar furtuni pe mare care împiedică transportul.

Freightlink Integral la procesul logistic

Freightlink joacă un rol vital în a asigura clienților săi că vremea incorectă nu le întrerupe așteptările.

"La Freightlink înțelegem nevoile clienților noștri și presiunile logistice cu care se confruntă în momentul livrării"

a spus Mark Stephens, Director.

"Monitorizăm în permanență programele de navigație ale sutelor de operatori de feribot, 24/7, ajutându-ne clienții astfel să anticipeze și să planifice orice întrerupere care le-ar putea afecta traiectul".

Pe Marea Irlandei, Canalul Mânecii și Marea Nordului deseori apar furtuni neprevăzute, în special în timpul celor șase luni, din octombrie până în martie, deci monitorizarea condițiilor meteorologice este esențială. La fel și abilitatea de a găsi rapid soluții care să contribuie la păstrarea standardelor de servicii pentru toți cei implicați în lanțul de aprovizionare într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.

"Atunci când îi ajutăm pe clienți să găsească alternative, ne bazăm pe cunoștințele și experiența noastră, precum și pe relațiile care le avem cu operatorii de feriboturi. În multe cazuri, când au existat întreruperi din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, clienții aflați pe listele de așteptare au fost complet uitați, dar camioanele nu încetau să ajungă îm port așa cum era de așteptat. Logistica inteligentă elimină costurile și deșeurile, făcând robust întregul proces. Noi pe de altă parte suntem o parte integrantă a acestui proces. Asta însemnând defapt logistica în acțiune".

Sunt trecerile cu feribotul o parte importantă a companiei dvs. de logistică? Vorbește cu echipa noastre pentru a vedea cum vă putem ajuta cu rezervările dvs. de feribot în Europa.

08 Septembrie 2017

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?