Eurotunnel Freight logo

Eurotunnel Freight Update - Mesaj important: Ajustarea valorii energiei electrice (AVEE)

După cum știți, transferurile noastre de marfă sunt alimentate cu energie electrică, ceea ce vă oferă cea mai ecologică opțiune posibilă de traversare a Canalului Mânecii pentru camioanele și mărfurile dumneavoastră. Până în prezent, aceasta ne-a protejat de variațiile la prețul petrolului.

Situația s-a schimbat recent, odată cu repornirea economiilor și, mai nou, cu instabilitatea actuală din Europa de Est. Prețul petrolului nu a fost niciodată atât de ridicat și toate energiile înregistrează acum o creștere puternică a prețurilor, inclusiv electricitatea.

Costul energiei electrice a crescut semnificativ: în timp ce tariful mediu spot al energiei electrice era de 32 €/MW în 2020, acesta a urcat la 109 €/MW în 2021, ceea ce reprezintă o creștere masivă pentru costurile noastre de funcționare.

Știm cum sunteți afectați de creșterea prețurilor la combustibili în cadrul propriilor dvs. operațiuni. Feriboturile care utilizează combustibili fosili resimt, de asemenea, impactul și, în urmă cu câțiva ani, au pus în aplicare un mecanism numit BAF pentru a remedia creșterea costului energiei lor. Deși până acum am reușit să evităm o astfel de măsură pe serviciul nostru, în contextul actual nu ne mai este posibil să absorbim integral costul suplimentar al energiei electrice pentru transport.

De la 1 aprilie 2022, o ajustare a valorii energiei electrice (AVEE) va fi adăugată la factura dumneavoastră, separată de prețul de traversare, astfel încât să o puteți transmite mai ușor clienților dumneavoastră, așa cum faceți pentru elementele de combustibil proprii. Valoarea sa va fi aceeași pentru toate vehiculele din toate conturile, de 10 € / 9 £ pe traversare pentru toate vehiculele de la 7,5 m în sus, și 5 € / 5 £ pentru vehiculele de dimensiuni mai mici. Vă rugăm să vă informați echipele și serviciile de contabilitate cu privire la această modificare în facturile viitoare, așa cum se menționează pe https://www.eurotunnelfreight.com/fee.

Această AVEE va fi valabilă până la o notificare ulterioară. Se intenționează să rămână la acest nivel în următoarele câteva luni, atâta timp cât contextul nu se înrăutățește. Ne vom strădui să vă oferim o perioadă de preaviz de o lună în cazul în care va trebui să modificăm valoarea sa în viitor. De asemenea, vom căuta orice oportunitate de a reduce sau de a opri AVEE în cazul în care situația prețurilor la energie se îmbunătățește.

Suntem foarte conștienți de faptul că nu este o schimbare plăcută și am făcut tot ce am putut pentru a evita introducerea aceastei ajustări. Acum suntem nevoiți să recurgem la această măsură pentru a continua să vă oferim serviciile de calitate pe care le așteptați atunci când utilizați Eurotunnel Le Shuttle Freight. AVEE este echivalentul nostru pentru BAF al feriboturilor, deși la un nivel semnificativ mai mic.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru încrederea pe care continuați să o aveți în serviciile noastre.

Eurotunnel Freight

15 Martie 2022

Caută și Rezervă

Vin, 29 Mar 2024
Sâm, 30 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?