DFDS logo

DFDS Update - Rețeaua de feriboturi se extinde către Strâmtoarea Gibraltar

DFDS a încheiat astăzi un acord de achiziționare a FRS Iberia/Maroc, o divizie a companiei germane de feriboturi pe distanțe scurte FRS GmbH & Co. KG. FRS Iberia/Maroc operează trei rute de feribot pe distanțe scurte prin Strâmtoarea Gibraltar, care leagă Spania și Maroc.

“Suntem încântați să ne extindem rețeaua pe una dintre piețele importante de feriboturi din Europa, care, conform așteptărilor noastre, va continua să înregistreze o creștere ridicată, susținută de nearshoring-ul continuu al lanțurilor de aprovizionare către Europa", a declarat Torben Carlsen, director general al DFDS.

“Aceasta este o oportunitate excelentă de a extinde modelul de afaceri al DFDS. Vom aplica abilitățile și experiența noastră, nu în ultimul rând de pe piața de transport maritim pe distanțe scurte de pe Canalul Mânecii, pentru a dezvolta în continuare infrastructura de feribot din Strâmtoarea Gibraltar, sprijinind în același timp turismul și comerțul regional", a declarat Mathieu Girardin, șeful diviziei de feriboturi a DFDS și EVP.

“FRS Iberia/Maroc a înregistrat un mare succes timp de peste două decenii. Ne bucurăm că am găsit în DFDS un partener care va conduce compania într-o manieră dovedită prin rezultate pentru a asigura creșterea continuă a acesteia și care va avea grijă de angajații noștri", a declarat Götz Becker, director general al FRS Group.

Integrare strategică

Achiziția se aliniază la strategia DFDS de dezvoltare și extindere a rețelei de transport axată pe transportul de mărfuri în remorci pe feribot, rutier și feroviar, precum și pe transportul de pasageri.

Această achiziție extinde rețeaua de rute mediteraneene a DFDS, care în prezent leagă Europa de Turcia și, respectiv, Tunisia. Se preconizează o creștere organică a pieței din regiune care va continua să depășească nivelurile de creștere din nordul Europei, susținută de nearshoring-ul lanțurilor de aprovizionare mai aproape de piețele finale din Europa.

Integrarea FRS Iberia/Maroc este preconizată să aducă beneficii de exploatare, inclusiv alocarea tonajului și alte beneficii prin aplicarea modelelor de afaceri de pe rutele de feribot de marfă existente și de pe rutele combinate de marfă și pasageri pe distanțe scurte ale Canalului Mânecii.

Despre FRS Iberia/Maroc

FRS Iberia/Maroc exploatează trei rute de feribot pe distanțe scurte prin Strâmtoarea Gibraltar: Algeciras-Tanger Med, Algeciras-Ceuta și Tarifa-Tanger Ville. În 2023, se preconizează că vor fi transportați în total 2,3 milioane de metri de bandă de marfă, 1,9 milioane de pasageri și 370.000 de automobile. Șapte nave cu o vechime medie de 23 de ani sunt repartizate pe aceste rute. Compania are sediul central în Tarifa, Spania, și și-a început activitatea în anul 2000.

Cea mai mare rută, Algeciras-Tanger Med, leagă cele mai mari porturi industriale din Spania și Maroc. Veniturile sunt împărțite în mod egal între marfă și pasageri. Pe această rută sunt utilizate două feriboturi de marfă și pasageri (ro-pax) și un feribot de marfă închiriat/împărțit (ro-ro). Durata de traversare a rutei este de 90 de minute.

Clienții de transport de marfă sunt atât transportatori regionali cât și pan-europeni. Principalele sectoare de export ale industriei marocane sunt industria auto, industria textilă și cea a fructelor și legumelor.

În 2023, se preconizează că piața totală de transport de marfă din Strâmtoarea Gibraltar va crește la aproximativ 475.000 de unități (camioane și remorci). Piața totală de pasageri se estimează că va crește la aproximativ 6 milioane de pasageri, în timp ce numărul de autoturisme va ajunge la 1,2 milioane. Cota de piață a FRS Iberia este de 28-30%, în funcție de segment. În următorii trei ani, se preconizează că toate cele trei segmente vor crește cu 5-10% anual.

DFDS

25 Septembrie 2023

Caută și Rezervă

Mar, 5 Dec 2023
Mie, 6 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?