Stena Line new ferry

Dezvoltări in industria feriboturilor in 2018

Se preconizează că industria feriboturilor va investi mai mult de 1 miliard de lire sterline în nave noi și servicii în următorii patru ani. Iată o rundă rapidă a evoluțiilor începând cu anul 2018.

Irish Ferries

Irish Ferries au anunțat două nave care sunt în prezent în curs de dezvoltare, cu super-ferry W. B. Yeats care urmează să înceapă operarea pe traseul Holyhead - Dublin până în septembrie 2018.

Un alt ferry de croazieră de 67.400 de tone ro-pax a fost anunțat pe Marea Irlandei. Urmează să fie livrat în 2020 și va crește capacitatea maximă de transport cu 50% în comparație cu feribotul curent pe această rută, MV Ulysses.

Red Funnel

Red Funnel investește 7 milioane de lire sterline într-un nou catamaran de mare viteză care va fi în funcțiune de la începutul lunii iulie pe ruta Southampton - West Cowes.

Caledonian MacBrayne

MV Glen Sannox este una dintre cele două nave care urmează să intre în serviciu anul acesta de la Calmac. Este primul feribot din Marea Britanie cu gaz lichefiat, cu costul total al ambelor feriboturi de aproximativ 97 milioane de lire sterline.

Wightlink

Vara 2018 va veni la lansarea companiei Victoria of Wight, un nou feribot hibrid de 30 de milioane de lire sterline care opereaza intre Portsmouth si Fishbourne.

Baleària

Începând cu anul 2019, Baleària va începe exploatarea primului din cele două feriboturi de gaz natural lichefiat (GNL) în valoare de 200 de milioane de euro, pe rutele lor mediteraneene. Utilizarea GNL va reduce emisiile de carbon cu 30% și va elimina total particulele de sulf. Ambele nave vor folosi de asemenea panouri fotovoltaice (solare) și iluminare eficientă cu LED, oferind în același timp o capacitate de 810 pasageri și 2180 de metri pentru transportul de marfă.

Brittany Ferries

Lucrările încep pe noul feribot "verde" de 175 milioane de euro, Honfleur în martie 2019. Honfleur va servi traseul Portsmouth-Caen.

Brittany Ferries a anunțat de asemenea un nou traseu Cork - Santander din aprilie, care va fi operat de o navă (numită Connemara), închiriată de la Stena Line.

Stena Line

Patru noi feriboturi ro-pax au fost comandate de Stena Line pentru livrare în 2019 și 2020. Fiecare feribot va fi cu 50% mai mare decât vasele lor actuale.

30 Ianuarie 2018

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?