Hauliers create your own Safety and Security Declarations

Declarații de Siguranță și Securitate - Cheia pentru Accesarea Porturilor din Ianuarie 2021

Perioada de tranziție se încheie în curând. Știm că, indiferent de rezultatul negocierilor de acorduri cu UE, este extrem de probabil să vi se solicite să prezentați Declarații de Siguranță și Securitate (SSD) atunci când călătoriți în țările membre UE după încheierea perioadei de tranziție.

Ce sunt Declarațiile de Siguranță și Securitate (SSD)?

SSD-urile sunt o modalitate de a analiza riscul potențial al mărfurilor care sunt importate sau exportate. Mărfurile importate au nevoie de o ENS (Declarație Sumară de Intrare), iar mărfurile exportate vor necesita o EXS (Declarație Sumară de Ieșire). Aceste informații vor merge la Sistemul de Control al Importului (ICS) corespunzător.

Aceste declarații TREBUIE să fie completate înainte de a ajunge la port. Trimiterea acestor documente va genera un număr de referință, pe care va trebui să îl utilizați atunci când completați GMR (Goods Movement Reference), ceea ce numim Permis de Port (Port Pass). Dacă nu ați terminat acest lucru înainte de sosirea în port, NU vi se va permite accesul. Dacă nu aveți permis, nu călătoriți!

Complicații ale Declarațiilor de Siguranță și Securitate

În prezent, există diferite reguli de declarație în funcție de ruta pe care o utilizați. Declarațiile de Siguranță și Securitate necesită cel puțin nouăsprezece informații din Declarația vamală (C88) pe care importatorul / exportatorul o va transmite. Cu toate acestea, transportatorul sau compania de feriboturi sunt responsabile pentru depunerea SSD-ului, în funcție de destinația dvs.

Truck at port

Dacă călătoriți cu o companie de feribot care își asumă responsabilitatea pentru depunerea SSD, va trebui să introduceți toate informațiile solicitate în sistemul lor de rezervare online și în sistemul ICS.

Cu toate acestea, dacă călătoriți cu un operator de feribot francez sau irlandez, transportatorul va fi responsabil pentru depunerea tuturor documentelor corespunzătoare, înainte de sosirea în portul de plecare. Atât operatorii francezi, cât și cei irlandezi vor avea nevoie de informații diferite și nu veți putea finaliza procesul de rezervare până când nu veți primi, prelucra toate datele și vi se va oferi un număr de referință. Acest lucru înseamnă că procesul de rezervare a feribotului va fi mai complex decât a fost până acum.

Este disponibil ajutor?

Se întâmplă o mulțime de schimbări și știm că aceasta este o presiune suplimentară, fără care ne-ar fi mai bine.

Din fericire, prietenii noștri buni de la CustomsLink au o soluție SSD care vă poate ajuta să economisiți timp, stres și bani.

CustomsLink are un SSD Builder care simplifică procesul, permițându-vă să solicitați informații de la clientul dvs. care vă vor ajuta să completați SSD-ul digital. CustomsLink este, de asemenea, unul dintre singurii brokeri vamali conectați la ICS. De asemenea, oferă un serviciu în care puteți furniza o copie a declarației dvs. de export și o vor trimite la sistemul de control al importului în numele dvs.

Înregistrați-vă acum pentru CustomsLink SSD Builder!

03 Decembrie 2020

Caută și Rezervă

Mar, 5 Mar 2024
Mie, 6 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?