storm clouds

Condițiile Meteo a Transportului Maritim – Informații Importante pentru Operatorii de Feribot

shipping forecast"Prognoza Meteo a Transportului Maritim, prezentate de Met Office, pentru Agenția de Coastă Maritimă, la ora 00,00 astăzi…"

Este cea mai cunoascută propoziție și una dintre cele mai ascultate știri de către milioane de oameni zilnic. Condițiile de vânt recente, pe vremea această călduroasă stârnesc probleme mai ales pentru o țara care se bazează aproape în întregime pe exportul international. Acest lucru este vital pentru traversărle de marfă dar și de pasageri dintre Marea Britanie, Irlanda și restul continentului.

Cu o vechime de 151 de ani, Prognoza Meteo a Transportului Maritim este transmisă de 4 ori pe zi, zilnic, la BBC dar, în anul 1867, înainte ca wireless să fie inventat, aceaste informații erau trimise prin telegraf direct de la porturi, informând vapoarele de eventualele furtunii. Știrile meteo a transportului Maritim nu depășeau nciodata 380 de cuvinte și în ciuda longevității sale, în continuare mulții oameni nu înteleg exact unde este situată fiecare zonă maritimă sau pur și simplu nu înteleg limbajul maritim al transmiterii știrei de această natură.

Un sinopsiu General este cel care denumește fiecare zonă a mării și acestea sunt măsurate, fiecare, de un sistem de măsurare barometic. Forța vântului este măsurată folosindu-se Scara Beaufor-orice care depăsește 8 este considerat grav iar un Uragan se măsoară ca având o forță 12. Schimbările ale direcției vântului sunt determinate de mișcările sale în sensul direcției ceasului sau în sensul invers de mers al ceasului. Precipitațiile (ploaia) și vizibilitatea sunt si ele măsurate.

Deci ce trebuie să știm atunci când plănuim să călătorim cu feribotul și stim că urmează ca vremea să nu fie favorabilă ? Ei bine cel mai simplu este să accesăm actualizările Freightlink sau să urmăm sfatul echipei de Relații cu Clienții. Dar dacă ascultați prognoza meteo zilnică de la 00,48, 05.20, 12.01 sau 17.54 să nu vă concentrați prea mult pe zonele North Utsire sau Trafalgar! Zonele cheie de trafic ale feribotului care ne pot afecta din Irlanda sunt Malin (Nordul Irlandei și Scoția) sau Marea Irlandeză. Între Marea Britanie și restul Continentului, ne concentrăm pe zona de la Nord la Sub-Forth, Tyne, Humber, Thames, Dover, Wight, Portland, Plymouth și Biscay.

Este remarcabil că Prognoza Condițiilor Meteo pentru Transportul Maritim se consideră a fii unul dintre cele mai vechi prognoze meteo din lume!

17 August 2018

Caută și Rezervă

Mar, 5 Dec 2023
Mie, 6 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?