no mobile phones

7 Lucruri Pe Care Trebuie Să Le Știți Despre Telefoane Mobile și Condus

Șoferii de tir și telefoanele mobile sunt un subiect relevant pentru zilele noastre. Peste tot la știri vedem șoferi care vorbesc constant la telefon atunci când conduc. Nu trebuie să vă spunem ce se poate întâmpla atunci când vorbiți la telefon în timpul condusului dar mai jos găsiți câteva lucruri pe care nu le știați despre folosirea telefonului în acele momente:

  1. Unele firme de asigurări majorează costurile pentru șoferii care au primit o amendă pentru folosirea telefonului mobil la volan cu pănâ la 28% iar alte fime pur și simplu refuză să vă asigure.

  2. Este illegal să folosiți telefonul în timpul condusului chiar și când sunteți oprit în trafic sau așteptați la semafor.

  3. Amenda în acest moment este de £100 și 3 puncte. Dacă ajungeți în instanța puteți să fiți descalificat și să plătiți o amendă de maxim £2,500

  4. Nu este vorba doar despre telefoane mobile-șoferii au fost opriți de poliție pentru că citeau cărți, mâncau cereale și se bărbereau.

  5. Angajatorii care le cere angajaților să dea telefoane sau să răspundă la telefon atunci când conduc pot fii pedepsiți prin lege.

  6. Aparatele hands-free nu reprezintă neaparat cea mai bună variantă:dacă vorbiți la telefon există șanse foarte mari să nu fiți atenți la drum. Planuiți-vă călătoriile în așa manieră încât să vă puteți opri ca să vă verificați mesajele și apelurile pierdute.

  7. Căștile nu sunt ilegale dar dacă poliția observă că sunteți atenți la condus din cauza lor atunci veți fii amendat-nu vă riscați.

Soluția simplă este... nu folosiți telefoanele mobile atunci când conduceți!

Ați avut o astfel de experiență?! Spuneți-ne

17 Februarie 2017

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?