Pile of road signs

2022 Modificări ale Codului rutier pentru șoferi

Modificările aduse Codului rutier, care urmează să intre în vigoare pe 29 ianuarie 2022, vor avea ca scop îmbunătățirea siguranței pietonilor, bicicliștilor și călăreților pe drumurile din Marea Britanie. Aceste noi reguli se aplică tuturor șoferilor, inclusiv șoferilor de camionete și autoutilitare.

ACTUALIZĂRI LA CODUL AUTOSTRĂZII

 • Conducătorii de camioan și al vehiculelor mari de pasageri vor avea „cea mai mare responsabilitate de a reduce pericolul reprezentat pentru alți utilizatori ai drumului” - noua ierarhie va fi următoarea:
  1. Pietoni
  2. Bicicliști
  3. Călăreți
  4. Motocicliști
  5. Mașini / taxiuri
  6. Furgonete / microbuze
  7. Vehicule grele de marfă (HGV) și vehicule mari de pasageri
 • Șoferii de la intersecții ar trebui să cedeze drumul pietonilor care traversează sau așteaptă să traverseze un drum în care intră
 • Șoferii trebuie să cedeze drumul pietonilor care așteaptă să traverseze trecerile cu pietoni
 • Conducătorii auto trebuie să cedeze drumul bicicliștilor și pietonilor care așteaptă să traverseze o trecere paralelă (trecere combinată pentru pietoni și biciclete)
 • Șoferii nu trebuie să treacă peste bicicliști atunci când aceștia se întorc într-o intersecție sau ies dintr-o intersecție (inclusiv sensuri giratorii), schimbă direcția sau schimbă banda - aceste noi reguli se aplică indiferent dacă biciclistul folosește o pistă pentru biciclete sau pur și simplu circulă pe drum.
 • Metoda „Dutch Reach” de deschidere a ușii vehiculului dvs. ar trebui utilizată pentru a preveni rănirea bicicliștilor - aceasta implică deschiderea ușii folosind mâna pe partea opusă ușii pe care o deschideți. Acest lucru te face în mod natural să întorci capul să te uiți peste umăr.

Pentru mai multe informații, accesați ghidul Codului rutier pe gov.uk.

26 Ianuarie 2022

Caută și Rezervă

Mar, 5 Mar 2024
Mie, 6 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?