Sari la conținutul principal

Gdansk

Orașul Gdansk este un oraș polonez pe coasta baltică, este principalul port al Poloniei și este al patrulea oraș metropolitan din țară.

Gdansk este capitala istorică a Gdansk Pomerania. Orașul a fost în apropierea fostei granițe medieval dintre Vestul Slavic și Germania. Are o politică complexă implicând ambele țări.

Din punct de vedere geografic, Gdansk este situat la gura râului Motlawa, conectând Leniwka, o nouă deltă formată lângă râul Vistula, a căror ape asigură 60% din totalul Poloniei și conectează Gdansk cu capital Varșovia. Aceastea oferă orașului diferite avantaje făcând din Polonia un centru important pentru comerțul maritim. Orașul în sine este un port industrial de import, dar și istoric, unul dintre centrele importante pentru porturi și construcție de nave.

Portul Gdansk este unul dintre cele mai mari porturi din Marea Baltică și este împățit în două, portul Interior și portul Exterior. Portul Interior al Gdans-ului este specializat pe echipamentele de cargo dar și în contrucția de infrastructură a portului, dându-I posibilitatea de exporta grâuri, îngrășământ, cherestea, minereuri, oțel și containere dar și de a oferi servicii pentru vase Ro-Ro.

Cel Exterior sau portul de Nord se ocupă cu ancorarea vaselor mari, cu o greutate de până la 300,000 de tone. Acest port exportă cărbune, ulei nefiltrat, uleiuri de încălzire, containere de apă adâncă și GPL.

Din Gdansk există feriboturi către Nynashamn în Suedia cu Polferries

Rute Feribot la Gdansk

6 traversări pe săptămână
Traversarea durează 18 ore
Detalii

Rute Feribot de la Gdansk

6 traversări pe săptămână
Traversarea durează 18 ore
Detalii

Gdansk Detalii

Geolocation

Polferries - Majora Henryka Sucharskiego 70, 80-601 Gdańsk

Toaletă

Tonomate pentru mâncare

Magazine

Dus

Parcare 24 de ore

Restaurant

Lounge

Taxe portuare plătibile local

Porturi Alternative