Messina Harbour

Tot ce trebuie să știți despre Podul Messina

Podul Messina este un pod suspendat care va traversa Strâmtoarea Messina și va lega Sicilia de Italia continentală.

Din cauza numeroaselor obstacole și întârzieri, proiectul a rămas până acum neterminat - cu toate acestea, începând din această lună, decretul privind Podul Messina a fost în sfârșit aprobat.

Decretul, care a fost aprobat de cabinetul premierului Giogria Meloni, anunță construcția mult așteptatului pod de la Messina.

Dacă proiectul va merge mai departe, podul va conecta Italia și Sicilia prin Strâmtoarea Messina și va oferi o conexiune convenabilă Italia ⇄ Sicilia pentru șoferi și transportatori.

Istoria podului peste strâmtoarea Messina

Este un proiect așteptat de mult timp.

Romanii au fost primii care au venit cu ideea de a construi un pod peste Strâmtoarea Messina încă din secolul I, d.Hr.

În cei (aproape) două mii de ani care au trecut de atunci, mulți alți politicieni, aventurieri și ingineri și-au exprimat dorințe similare. În epoca romană, ideea era de a construi podul dintr-un șir nesfârșit de bărci și butoaie care ar fi fost legate între ele.

Cu toate acestea, Roma nu a fost construită într-o singură zi și nici podul peste Strâmtoarea Messina nu va fi.

După cum a declarat vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Matteo Salvini - dacă proiectul va merge mai departe, va dura ani de zile până la finalizare, dar ar putea crea "zeci de mii de locuri de muncă" pe parcurs.

Între timp, pentru un transport eficient din punct de vedere economic prin Strâmtoarea Messina, există o singură soluție.

Transportați între Sicilia și Italia?

O puteți face în doar 50 de minute cuc Bluferries.

Cu aproximativ 24 de plecări în fiecare zi și bilete dus-întors valabile 60 de zile, nu veți dori să le ratați. De fapt, atât mărfurile periculoase, cât și animalele sunt acceptate pe această rută.

Bucurați-vă de o experiență fără complicații de transport prin rezervarea biletelor de feribot de marfă Italia ⇄ Sicilia cu noi.

28 Martie 2023

Caută și Rezervă

Vin, 29 Mar 2024
Sâm, 30 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?