P&O Ferries MV Pioneer ferry

Ruta Dover-Calais primește primul feribot hibrid cu două capete

P&O PIONEER este un feribot Ro-Pax operat de P&O Ferries, care operează de curând pe ruta Calais - Dover. La momentul livrării, era cel mai mare feribot cu două capete din lume. P&O PIONEER are distincția de a fi primul feribot reversibil utilizat pentru serviciile de pe Canalul Mânecii, precum și de a fi primul hibrid diesel-electric. Datorită faptului că este un feribot cu două sensuri, P&O PIONEER are un aspect caracteristic, simetric.

Caracterul bidirecțional este eco

Designul cu două capete înseamnă că nava nu trebuie să se întoarcă la 180 de grade în port, așa cum a fost cazul tuturor feriboturilor anterioare Dover-Calais.

Acest lucru economisește atât timp, cât și combustibil.

Potrivit P&O Ferries, P&O PIONEER va folosi cu până la 40% mai puțin combustibil decât feriboturile anterioare din Strâmtoarea Dover. Deoarece nu există curent la țărm atât în Dover, cât și în Calais, bateriile P&O PIONEER sunt încărcate cu ajutorul motoarelor diesel de la bord, în timp ce se află pe mare.

Din fabrică, funcționarea numai cu baterii va avea loc numai în timpul manevrelor în port.

Este important de menționat faptul că navele au fost proiectate astfel încât să poată fi modernizate pentru a deveni complet electrice imediat ce vor fi disponibile facilități de încărcare.

Nave soră - înlocuirea treptată a feriboturilor cu altele noi

P&O PIONEER este prima dintre cele două nave soră identice din clasa "Fusion" comandate pentru ruta Dover - Calais. O a doua navă, P&O LIBERTÉ, este așteptată să se alăture P&O PIONEER în serviciu la sfârșitul anului 2023. La momentul plasării comenzii pentru P&O PIONEER și P&O LIBERTÉ, P&O Ferries a convenit, de asemenea, două opțiuni cu șantierul naval, dar nu le-a exercitat (încă?).

P&O PIONEER și P&O LIBERTÉ urmează să înlocuiască PRIDE OF CANTERBURY și PRIDE OF KENT, care urmează să fie vândute împreună cu PRIDE OF BURGUNDY.

Noile nave vor deservi ruta Dover-Calais alături de SPIRIT OF BRITAIN și SPIRIT OF FRANCE, oferind astfel P&O Ferries cea mai nouă flotă din Strâmtoarea Dover.

Specificații

P&O PIONEER este proiectată pentru 1.500 de pasageri și are peste 10.000 de metri pătrați de spațiu pentru pasageri.

Capacitatea pentru vehicule este de până la 2.800 lm pentru vehiculele comerciale, plus 200 de autoturisme sau furgonete mici.

3.600 m în total, incluzând ambele punți de marfă și o punte pentru automobile de înălțime redusă.

Una dintre caracteristicile deosebite este reprezentată de zonele vitrate mari de pe ambele laturi ale navei. Acestea se întind pe două nivele întregi, inundând spațiile pentru pasageri cu lumină naturală.

Noul feribot este așteptat să intre în serviciu la Calais înainte de sezonul de vară.

Dover-Calais cu Freightlink

Cu tarife fantastice pentru peste 1.000 de rute de feribot de marfă din Marea Britanie și Europa, știm câteva lucruri despre transportul profitabil. Rutele de feribot de marfă care intră sau pleacă din porturile Dover-Calais nu fac excepție.

Echipa noastră de servicii pentru clienți este disponibilă 7 zile pe săptămână pentru a vă asista în procesul de rezervare și pentru a vă ajuta cu orice modificare a rezervării.

Vedeți cursele disponibile pentru Dover-Calais aici.

20 Iunie 2023

Caută și Rezervă

Lun, 2 Oct 2023
Mar, 3 Oct 2023
Aveţi nevoie de ajutor?