Digital Tachograph

Noi legi privind tahograful sosesc în iunie 2019 - Sunteți pregătiți?

Tahografe inteligente trebuie să fie montate la toate vehiculele noi vândute în Regatul Unit începând cu 25 iunie 2019. În ciuda regulamentului UE anunțat în 2014, mulți șoferi și companiile de transport nu cunosc această modificare vitală a legislației.

Tehnologia din aceste noi tahografe digitale permite agențiilor de aplicare să citească datele de la distanță, ceea ce înseamnă că nu este nevoie ca vehiculele grele să fie oprite și călătoria să le fie întreruptă pentru o citire de tahograf de rutină. Șoferul nu este deranjat și timpul său nu este irosit. De asemenea, agențiile de executare, cum ar fi DVSA, nu își pierd timpul și nu omit persoanele care încalcă regulile, prin efectuarea de controale aleatorii la fața locului.

Detectori de comunicare la distanță

Utilizând cititoare de comunicare la distanță (REDCR), DVSA va putea captura informații cum ar fi:

  • breșe de securitate
  • absența unui card valid
  • viteza înregistrată de tahograf în timp ce vehiculul este încă în mișcare
  • detectare și date de ajustare a timpului
  • cea mai recentă dată de calibrare

și o serie de alte detalii. Tahograful inteligent va putea să spună dacă cardul șoferului introdus este cel mai recent card emis pentru șofer.

S-ar putea să vă gândiți că acest lucru nu este o problemă pentru Marea Britanie cu Brexit, dar, întrucât această reglementare a fost adoptată în 2014 și adoptată în 2016, aceasta este o parte existentă a legislației britanice și va fi astfel pusă în practică în ciuda post-Brexit termenul limită din iunie 2019.

Urmărirea locației dvs.

O concepție greșită despre aceste noi tahografe este că vă vor urmări permanent locația. Din fericire, acest lucru nu este adevărat. Ei vor lua doar o citire a locației dvs. atunci când începeți, atunci când terminați și după 3 ore de timp agregat de conducere (sursa FTA Logistics).

Cum rămâne cu tahografele mai vechi?

Vehiculele existente cu tahografe mai vechi pot fi supuse inspecțiilor rutiere, astfel încât utilizarea corectă a tuturor tahografelor va fi încă de o importanță capitală.

Beneficiile viitoare

Beneficiile viitoare pentru industrie în ansamblu ar trebui să fie semnificative în timp. Va deveni rutină ca tahografele să fie utilizate în mod consecvent, conform și corect, deoarece consecințele de a nu face acest lucru vor fi mult mai ușor de detectat și vor fi aplicate mai eficient. Orice tentație de tăiere a colțurilor ar trebui să dispară în cele din urmă. În consecință, standardele de siguranță și nivelurile de conformitate vor fi ridicate, la fel și profesionalismul și reputația industriei.

21 Mai 2019

Caută și Rezervă

Mar, 19 Mar 2024
Mie, 20 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?