Digital Tachograph

Folosți modul "Feribot" pe un tahograf digital

La inceputul acestui an, am scris despre orele de lucru ale șoferilor. Un alt domeniu care creează o anumită confuzie este felul în care modul "Feribot" trebuie utilizat corect pe un tahograf digital.

Atunci când traversați cu feribotul, puteți ignora întreruperile la odihna zilnică, atât timp cât nu o întrerupeți mai mult de două ori (o dată pentru a ajunge pe feribot și o dată pentru a coborî). Aceste întreruperi nu trebuie să depășească mai mult de o oră în total. Perioadele de întrerupere nu se iau în considerare în perioada de odihnă.

Dacă v-ați întrerupt odihna la trecerea cu feribotul, atunci trebuie să faceți o odihnă zilnică de cel puțin 11 ore. Nu puteți reduce această perioadă de odihnă. În situația în care întreruperile dvs. depășesc o oră în total, vi se va cere să vă luați odihna zilnică în toataliate, cum ați fi făcut-o în mod normal și toate evenimentele dinaintea perioadei de odihnă vor fi incluse în datoria dvs. anterioară.

Deci, cum să setez tahograful digital pe modul feribot?

Digital Tachograph Ferry ModeCele mai multe tahografe digitale moderne vor avea un mod de "Feribot / Tren" sau o configurație echivalentă. Dacă traversarea feribotului face parte din odihna dvs. zilnică, atunci ajungeți la port, faceți check-in și stabiliți-vă pe banda corespunzătoare pentru a aștepta îmbarcarea. Puneți tahograful pe modul "Odihnă". Chiar înainte de a vă îmbarca, selectați opțiunea mod "Feribot". Aceasta va înregistra datele cum că întrerupeți perioada de odihnă.

Când veți începe îmbarcarea, modul se va schimba automat la "Condus". Odată ajuns la bord, selectați din nou modul de "Odihnă".

La debarcarea feribotului și dacă ați finalizat perioada de odihnă de 11 ore, schimbați modul tahografului la "Alte lucrări" sau pe setări similare.

Dacă intenționați să finalizați perioada de odihnă pe uscat, selectați din nou modul "Feribot". Acesta va înregistra datele cum că întrerupeți odihna. Părăsiți feribotul și, când sunteți parcat, schimbați pe modul "Odihnă". Când ați terminat odihna, schimbați modul pe "Alte lucrări" sau pe setări similare.

În esență, modul "Feribot" este echivalentul digital al scrisului pe spatele al unei diagrame că motivul pentru întreruperea este odihna. Ar trebui să fie utilizat numai dacă un conducător auto utilizează traversarea feribotului ca parte a odihnei zilnice.

25 August 2017

Caută și Rezervă

Mar, 5 Dec 2023
Mie, 6 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?