DFDS logo

DFDS Update - Puncte de ancorare pe ruta Rosslare ⇄ Dunkerque

Dorim să le reamintim clienților despre importanța securizării încărcăturii, mai ales în această perioadă a anului, în condiții meteorologice grele în perioada de toamnă/iarnă pe Marea Celtică/Canalul Mânecii.

Vehiculele/remorcile care urmează să fie transportate pe nave ro-ro trebuie echipate cu un număr suficient de puncte de ancorare concepute pentru fixarea vehiculelor/remorcilor pe navă.

Dorim, de asemenea, să reamintim clienților că este esențial ca mărfurile să fie depozitate și securizate în mod corespunzător în interiorul vehiculelor/remorcilor, în conformitate cu recomandările și standardele care pot fi găsite în Cartea Verde care însoțește Condițiile de Transport, pentru a proteja mărfurile și vehiculele împotriva circumstanțelor naturale și a celor provocate de om care pot apărea în timpul transportului.

Vă rugăm să rețineți că nerespectarea cerințelor menționate mai sus poate duce la refuzul de a accepta aceste vehicule/remorci pentru expediere, precum și la neacceptarea de către operator a răspunderii pentru pierderea sau deteriorarea încărcăturii care rezultă din această încălcare.

  • Toate unitățile, cu excepția remorcilor și a furgonetelor mici, trebuie să aibă un cârlig de remorcare detașabil sau fix în partea din față a cabinei.
  • Punctele de ancorare trebuie să fie în stare bună, ceea ce înseamnă că, dacă este vorba de o conexiune cu șuruburi, toate șuruburile trebuie să fie la locul lor, iar dacă este vorba de o conexiune sudată, sudurile trebuie să nu prezinte fisuri. Plăcile sau inelele de ancorare trebuie să fie marcate prin culori foarte vizibile.
  • Toate punctele de ancorare trebuie să fie lipsite de cutii de scule suspendate și de roți de rezervă, deoarece limita unghiurilor de ancorare este următoarea: unghiul de fixare vertical între 45° și 80° (unghiul dintre punctul de ancorare al unității de marfă și punte) și, de asemenea, unghiul de fixare orizontal între 15° și 45° (unghiul dintre partea laterală a unității de marfă și punte).
  • Fără instalații electrice suplimentare în vecinătatea punctelor de ancorare
  • Vă rugăm să rețineți că unele curse vor necesita număr de puncte de ancorare maxim din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Cerințele minime de ancorare pentru diferitele tipuri de unități sunt următoarele -

Trenuri rutiere

19 metri - 6-8 puncte

Camion/Remorcă

17 metri - 6-8 puncte

(8 puncte - 2 lanțuri pentru cârligul de remorcare inserat + 6 lanțuri pentru remorcă. 6 puncte - 6 lanțuri numai pentru remorcă.)

Remorcă

14 metri - 6- 8 puncte

Plus 2 puncte de ancorare suplimentare la ușile din spate pe vreme grea.

Camion rigid

10 metri - 6 puncte

(6 puncte: 2 lanțuri pentru cârligul de remorcare inserat, 4 lanțuri la mijloc și în spate: Fără ancorarea roților.)

Furgonetă

5-8 metri - 4 puncte (2 lanțuri pentru cârligul de remorcare inserat + 2 lanțuri la roțile din spate, sau toate cele 4 lanțuri la roți.)

Doar cabina

6 metri - 4 puncte

(2 lanțuri pentru cârligul de remorcare inserat, 2 lanțuri pot fi fixate la roțile din spate.)

DFDS Seaways

27 Septembrie 2023

Caută și Rezervă

Mar, 5 Dec 2023
Mie, 6 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?