Cum să fiți un șofer ECO-11 Modalități

Cum conduceți? În ziua de azi, este foarte important să fiți un șofer de camion profesionist dar si responsabil, eficient și cât mai economic posibil. Fiți un șofer ECO. Mai jos aveți 11 modalități care vă pot ajuta în a descoperii cum puteți să beneficiați din plin de camionul dvs. și mai important de combustibilul din rezervor.

1. Încălziți Camionul

Dacă temperatura de afară este sub 0 grade Celsius, atunci porniți motorul și asteptați până se încălzește vreo 3-5 minute. Încercați să nu ambalați motorul și asteptați să ajungă la temperatura potrivită. Motorul se comportă mult mai bine dacă îl lasați să se încălzească gradual .

2. Accelerați Progresiv

Dacă accelerați prea repede puteți pune foarte multă presiune pe motorul vehicului. Accelerați progresiv și veți folosii mai mult combustibil. Combinați o pornire progresivă cu o schimbare mai rapidă de viteze atunci când începeți să vă miscați mai repede. Mențineți un ritm constant pentru a optimatiza consumul de combustibil.

3. Minimalizați Timpul în care Motorul este Pornit

Un camion normal de 420 cai putere va consuma în jur de 2 litri de combustibil pe oră dacă este pornit fără să fie în mișcare. Acest lucru nu se poate evita dacă sunteți blocat în trafic dar dacă ați parcat undeva, chiar și pentru perioada scurtă de timp, opriți-vă motorul .

4. Fiți Atent la Viteză

Consumul de combustibil este direct proporțional cu viteza. Simplu: atunci când conduceți foarte repede veți pune multă presiune pe motor si ajungeți să consumați mai mult combustibil. Dacă sunteți atent la viteza cu care conduceți atunci veți putea să vă minimalizați costurile. De exemplu, dacă reduceți viteza de la 76 km/h la 70km/h atunci scadeți consumul de combustibil cu 22%.

5. Evitați să Frânați în Exces

Mai puțin înseamnă mai mult. Anticipând ce urmează să se întâmple este cea mai bună metodă de prevenire pentru oprirea și pornirea forțată. Încetiniți în așa manieră încât să vă opriți ușor în loc să frânați în exces, brusc în ultimul moment. Nu numai că o să fiți mai în siguranță dar e și mai eficient, vă va permite să reduceți și nevoie de a folosii foarte des schimbare vitezelor.

Green fuel pump6. Imbunătățiți Folosirea Ambreajului

Cu cât schimbați viteza mai repede cu atât economisiți mai mult combustibil. Puteți să reduceți combustibilul cu 10% -30% doar prin schimbarea vitezei în momentul adecvat decât să accelerați în ultimul moment

7. Opriți Aerul Condiționat

Aerul condiționat se alimentează de la motor ceea ce înseamnă că atunci când conduceți încet motorul trebuie să lucreze la o puterea mai mare. Puteți să tineți geamurile deschise în loc să folosiți aerul condiționat, mai ales dacă nu este foarte cald. La viteze mari, deschiderea geamului poate forma curent. Folosiți aerul condiționat atunci când conduceți cu viteză mare și tineți geamul deschis atunci când nu aveți o viteză de condus mică.. Făcând astfel puteți să reduceți consumul de combustibil cu până la 10%

8. Ajustați Poziția Marfei în Remorcă

Poziția marfei în remorca dvs. va afecta aerodinamica camionului dvs. mai ales dacă conduceți cu o remorcă care nu este acoperită. Poziționați-o aproape de cabina dvs. pentru o perfomanță mai bună.Poziția marfei în remorca dvs. va afecta aerodinamica camionului dvs. mai ales dacă conduceți cu o remorcă care nu este acoperită. Poziționați-o aproape de cabina dvs. pentru o perfomanță mai bună.

9. Verificați Presiunea Cauciucurilor

Presiunea mică a cauciucurilor poate afecta performanța camionului, ceea ce duce și la creșterea consumului de combustibil. Verificați presiunea cauciucurilor cel puțin o dată pe săptămână atunci când folosiți vehiculul în mod frecvent.

10. Înlocuiți Filtrele de Aer Vechi

Atunci când schimbați uleiul asigurați-vă că schimbați și filtrele de aer. În timp acestea se blochează, acumulând praf și mizerie. Dacă observați că camionul dvs. pierde din putere sau nu accelerează lin, mergeți la un service imediat. Schimbare filtrelor de aer duce la reducere combustibilului cu până la 10%.

11. Reduceți Schimbare Vitezelor

Conducând într-o viteză mai mică atunci când trebuie să accelerați contribuie la creșterea consumului de combustibil. Poziționați-vă scaunul mai sus pentru vedea exact ce se întâmplă în fața dvs. în trafic. Chiar dacă vehiculul dvs. se mișcă încet consumă mai puțin combustibil decât dacă nu s-ar mișca deloc.

În concluzie, condusul relaxat și în siguranță este singura metodă de a vă îmbunătății consumul de combustibil. Fiți un șofer ECO.

21 Aprilie 2017

Caută și Rezervă

Mar, 5 Dec 2023
Mie, 6 Dec 2023
Aveţi nevoie de ajutor?