Dublin Port

Creșterea transportului de marfă la portul din Dublin declanșează planurile de expansiune

Portul din Dublin se confruntă în prezent cu una dintre cele mai aglomerate perioade, s-au înregistrat nu mai puțin de 17,9 milioane de tone de mărfuri din import și export în prima jumătate a anului 2017. Numai în luna mai prin port au trecut 3,2 milioane de tone brute de mărfuri.

Comerțul popular și turismul sunt în prezent ținta unui alt an record de exporturi. Acest lucru, împreună cu operațiunea continuă a operatorilor de feribot, precum Seatruck, Irish Ferries & Stena Line, a determinat compania portuară din Dublin să înceapă lucrările de extindere a portului.

Proiectul de extindere va avea o utilizare mai mare a terenurilor portuare și va include o infrastructură mai bună pentru imigrație, vamă și facilități de securitate. Astfel se va oferi o oportunitate mai bună pentru o creștere viitoare.

Pe lângă acest proiect de expansiune, Portul Dublin avansează cu proiectul de reamenajare a Bazinului Alexandru, care presupune construirea a aproximativ 3 km de zid, aprofundarea bazinului portuar și conservarea patrimoniului industrial victorian al portului.

De asemenea, proiectul "Dublin Inland Port" desfășurat pe cele 44 de hectare de teren de lângă Aeroportul din Dublin va permite stocarea a circa 20.000 de containere maritime, eliberând aproximativ 30 de hectare în port.

Ambele proiecte vor îmbunătăți capacitatea portului de a gestiona nave mai mari și fac parte din planul general extins până în 2040.

15 August 2017

Caută și Rezervă

Joi, 18 Apr 2024
Vin, 19 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?