scandlines hybrid ferry

Ce sunt feriboturile hibride?

Vehiculele hibride sunt bine cunoscute șoferilor dar de curând s-au observat progrese făcute și în dezvoltarea tehnologiei a industriei feriboturilor.

Motorul mașinilor hibride sunt, de obicei, formate dintr-un motor intern funcționând pe combustibil și un motor electric. Cel mai mare beneficiu al acestui tip de vehicul este consumul redus de combustibil și reducerea emisiilor. Ambele fiind un lucru pozitiv pentru mediul înconjurător.

Feriboturile construite recent încep să profite si ele de această tehnologie, lucru care va avea de asemenea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și va reduce considerabil folosirea combustibilului.

Pe lângă combinarea tradițională dintre un motor disel și unul electric lithium-ion, noile motoarea (care deja au fost livrate la Calmas pentru noua lor rută de feribot) vor folosi de asemenea și combustibil LPG ecologic dar și unul diesel maritim. Un produs mult mai bun și cu mult mai ecologic decât combustibilul tradițional.

hybrid ferry diagram

Feribotul MV Catrional nu este singurul feribot care folosește tehnologia hibridă. Alte feriboturi folosesc energia fotovoltaică, turbine eoliene sau celule de combustibil cu hidrogen. Feriboturile Scandlines de pe ruta Puttgarden-Rodby folosesc în acest moment sistemul hibrid cu propulsie care stochează excesul de energie produs de bateria feribotului. Acest lucru reduce emisiile de CO2 cu până la 15% și oferă posibilitatea ca feribotul să parcurgă o distanță de 30 de minute cu greutatea de 8,800 de tone cu combustibil diesel.

Operatorul Wightlink, care oferă rute de feribot din Marea Brianie către Insula Wight, au comandat recent de la Wartsila noul lor model de baterie hibridă pentru feriboturile lor noi. Această baterie hibridă va crește eficiența feriboturilor, va reduce emisiile dar și zgomotul produs de navă.

Tehnologia motoarelor de feribot este în plină dezvoltare. Sistemele de propulsie Diesel și electric vor fii uitate curând și vor fii înlocuite cu motoarele diesel hibride dar și bateriile electrice vor fii înlocuite de cele pe bază de hidrogen și cele hibride pentru a oferi aceași putere vaselor dar făcându-le ecologice. Aceste lucruri vor contribui la reducerea energiei dar și la îmbunătățirea eficienței feriboturilor.

12 Septembrie 2016

Caută și Rezervă

Sâm, 13 Apr 2024
Dum, 14 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?