hills

Alternativele pentru închiderea tunelului Mont Blanc 2023

UPDATE 29/09/2023

Tunelul Mont-Blanc va fi închis complet pentru o perioadă de 9 săptămâni consecutive, începând de luni, 16 octombrie, ora 8 a.m.

Redeschiderea circulației este prevăzută pentru luni, 18 decembrie 2023, ora 10 p.m.

În această perioadă, vă rugăm să utilizați rutele alternative recomandate.

Pentru a permite efectuarea lucrărilor de întreținere tehnică a tunelului, începând de luni, 18 septembrie 2023, 16 închideri de trafic totale, în timpul săptămânii, pe timp de noapte, au fost planificate (de la 10 p.m. la 6 a.m.):

SĂPTĂMÂNA 38

 • luni, 18 septembrie
 • marți, 19 septembrie
 • miercuri, 20 septembrie
 • joi, 21 septembrie

SĂPTĂMÂNA 39

 • luni, 25 septembrie
 • marți, 26 septembrie
 • miercuri, 27 septembrie
 • joi, 28 September

SĂPTĂMÂNA 40

 • luni, 2 octombrie
 • marți, 3 octombrie
 • miercuri, 4 octombrie
 • joi, 5 octombrie

SĂPTĂMÂNA 41

 • luni, 9 octombrie
 • marți, 10 octombrie
 • miercuri, 11 octombrie
 • joi, 12 octombrie

UPDATE 08/09/2023

Vă informăm că, în urma deciziei Comisiei Interguvernamentale, s-a hotărât anularea lucrărilor programate pentru Tunelul Mont Blanc pentru acest an și amânarea lor pentru anul viitor.

Această decizie a fost luată pentru a minimiza inconveniențele cauzate clienților noștri și pentru a asigura continuitatea serviciilor de traversare ale tunelului.

Datele privind închiderea programată pentru anul viitor vor fi comunicate în avans, pentru a permite tuturor clienților noștri să își planifice activitățile în consecință.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru încrederea acordată Tunelului Mont Blanc.

Mont Blanc


ACTUALIZARE 04/09/2023

Închiderea temporară a tunelului Mont Blanc a fost amânată pe termen nelimitat.

Vă vom anunța de îndată ce această situație se va schimba. Între timp, vă puteți rezerva în continuare bilete aici.


Tunelul Mont Blanc, lung de 11,6 km, folosit de aproximativ 5.000 de vehicule în fiecare zi, se va închide pentru puțin peste 3 luni.

În perioada 4 septembrie - 18 decembrie 2023, tunelul Mont Blanc va fi închis pentru lucrări de întreținere programate.

În această perioadă, știm că schimburile comerciale trebuie să continue și suntem încântați să vă anunțăm că avem mai multe opțiuni alternative pentru a minimiza perturbările în lanțul dvs. de aprovizionare.

 1. RAlpin

16 trenuri pe zi - transport efectuat în doar 11 ore.

Căutați conexiuni între Germania și Italia?

Mii de camioane HGV sunt transportate cu serviciul de tren RAlpin între Novara (Italia) și Freiburg (Germania) în fiecare an.

Serviciul RORO (Roll On, Roll Off) sau "Ro-La", RAlpin, transportă vehiculele dvs. prin Elveția și Alpii elvețieni pentru a ajunge la destinațiile dvs. din ambele părți.

Atunci când transportați mărfuri între Germania și Italia prin intermediul trenului RAlpin "Rolling Highway", puteți reduce la minimum uzura vehiculului dvs. și, în același timp, reduceți costurile de combustibil, ceea ce va permite companiei dvs. să economisească bani. Și vă puteți bucura de și mai multe economii cu tarifele noastre excelente.

Rezervați-vă biletele RAlpin aici.

(Important - vă rugăm să rețineți că lungimea maximă acceptată a vehiculului este de 18,6 m.)

 1. Tunelul rutier Fréjus

Italia ⇄ Franța în doar 20 de minute.

Tunelul rutier Fréjus, care a fost deschis pentru prima dată acum 60 de ani și care trece pe sub cel mai înalt munte din Europa pentru a conecta Franța și Italia, va fi, de asemenea, supus unor lucrări de renovare pe durata celor 3 luni de închidere a tunelului Mont Blanc. Cu toate acestea, rămâne o alternativă excelentă.

Situat la intersecția a două rute comerciale vitale între Franța și Italia, tunelul rutier Fréjus, cu o lungime de 12,87 km, a fost proiectat special pentru a susține traficul de camioane pentru vehicule cu o înălțime de până la 4,3 m.

Cu bilete deschise, valabile până la 7 zile, mărfuri periculoase permise și confirmări rapide ale rezervărilor, vă veți dori să fi făcut rezervarea cu noi mai devreme.

Organizați-vă transportul aici.

V-a plăcut acest articol? Înscrieți-vă pe lista noastră de corespondență și nu pierdeți nicio actualizare.

02 Octombrie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 29 Feb 2024
Vin, 1 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?