UK Government

Actualizare din partea guvernului britanic - Actualizare privind noul model operațional țintă pentru frontiere (august 2023)

Guvernul britanic a publicat astăzi (29 august 2023) un nou model operațional țintă pentru frontiere (BTOM), care stabilește noi controale pentru a crea un sistem de frontieră de clasă mondială bazat pe o utilizare mai inteligentă a datelor și a tehnologiei. În calitate de utilizator IPAFFS, este foarte probabil ca acest nou model să însemne o schimbare a procesului prin care mărfurile dvs. sunt importate în Marea Britanie. Modelul a fost elaborat în colaborare cu guvernul scoțian și cel galez pentru a pune în aplicare o abordare coerentă.

BTOM a fost elaborat în urma unui dialog extins cu industria și întreprinderile de frontieră din Marea Britanie. Acesta încorporează feedback-ul din versiunea preliminară a modelului operațional țintă pentru frontiere, care a fost publicat în aprilie 2023. Luând în considerare acest feedback privind dificultățile de implementare, am decis să modificăm ușor calendarul pe care l-am publicat inițial în versiunea preliminară a BTOM. Acest lucru va oferi întreprinderilor și lanțurilor lor de aprovizionare timpul de care au nevoie pentru a se pregăti.

Vă rugăm să rețineți că aceste modificări nu vor afecta circulația mărfurilor care îndeplinesc condițiile necesare din Irlanda de Nord către Marea Britanie. Acestea vor beneficia în continuare de acces nelimitat. De asemenea, nu vor afecta nici circulația mărfurilor din Marea Britanie către Irlanda de Nord, pentru care sunt prevăzute dispoziții în cadrul Windsor Framework.

Noile etape în implementarea TOM pentru frontiere

31 ianuarie 2024

Se introduc certificate de sănătate la export și certificate fitosanitare pentru produsele animale, plantele și produsele vegetale cu risc mediu importate în Marea Britanie din țările UE și AELS, inclusiv pentru mărfurile irlandeze, precum și pentru mărfurile din Irlanda de Nord care nu îndeplinesc condițiile necesare.

Se introduce o notificare prealabilă pentru produsele animale, plantele și produsele vegetale de origine Irlanda de Nord și Irlanda care nu îndeplinesc condițiile necesare.

30 aprilie 2024

Se introduc controale de documente și controale fizice și de identitate la frontieră pentru produsele de origine animală, plantele și produsele vegetale cu risc mediu importate în Marea Britanie din țările UE și AELS (cu excepția mărfurilor importate din Republica Irlanda).

Inspecțiile existente pentru plantele/produsele vegetale cu risc ridicat din UE vor fi efectuate de acum la punctele de control de la frontieră, și nu vor mai fi efectuate la destinație.

De asemenea, vom începe să simplificăm importurile din țările din afara UE. Acest lucru va include eliminarea certificatului de sănătate și a controalelor de rutină pentru produsele de origine animală, plantele și produsele vegetale cu risc scăzut din țările din afara UE, precum și reducerea nivelurilor de control fizic și de identitate pentru produsele de origine animală cu risc mediu din țările din afara UE. Notificarea prealabilă nu va mai fi necesară pentru plantele și produsele vegetale cu risc scăzut.

31 octombrie 2024

Declarațiile de siguranță și securitate pentru importurile din UE vor intra în vigoare.

Introducerea unui set de date redus pentru importuri și utilizarea ghișeului comercial unic al Regatului Unit va elimina duplicarea, acolo unde este posibil, a diferitelor seturi de date anterioare sosirii - cum ar fi declarațiile de siguranță și securitate și declarațiile vamale depuse în prealabil.

Începând cu 31 octombrie 2024

Se introduc, pe coasta de vest a Marii Britanii, controale de documente și controale de identitate în funcție de risc, precum și controale fizice asupra produselor de origine animală, plantelor și produselor vegetale cu risc mediu și a produselor alimentare și a hranei pentru animale cu risc ridicat de origine non-animală provenind din UE. (Data de intrare în vigoare a controalelor fizice pentru mărfurile care nu îndeplinesc condițiile necesare și care circulă dinspre insula Irlanda va fi confirmată în toamna anului 2023.)

Guvernul britanic

05 Septembrie 2023

Caută și Rezervă

Mar, 5 Mar 2024
Mie, 6 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?