Ziua Clătitelor În Marea Britanie

Ziua Clătitelor sau Joia Clătitelor reprezintă numărătoare inversă până la venirea Paștelui. Știm că unii dintre șoferii noștrii gătesc în cele mai neobișnuite locuri din Europa și depinde dacă aveți posibilitatea să gătiți atunci când sunteți pe drum.

Dacă vă hotărâți să faceți clătite, atunci urmați ghidul nostru simplu pentru Clătite Perfecte.

Când sărbătorim Ziua Clătitelor și de ce?

Ziua Clătitelor este pe 28 Februarie. Este ultima zi dinainte Postului de Paște. Această zi alternează în fiecare an, depinzând de ziua în care cade Paștele. În trecut, clătitele reprezentau modul perfect de a mânca ouă, lapte, zahăr înainte de cele 40 de zile de post.

Cum gătesc clătitele?

Pentru clătite aveți nevoie de următoarele îngrediente

  • 200g de făină
  • 350-400 ml de lapte sau apă pentru clătite mai subțiri
  • 2 ouă mari, pe care le amestecăm ușor
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prăjit clătitele

Pentru 4 persoane

Mod de Preparare

Puneți făina, ouăle, laptele și praful de sare într-un bol mare și amestecați-le până când iese o compoziție moale. Lasați-o 30 de minute dacă aveți timp sau începeți să o folosiți imediat. (Freightlink vă recomandă să lasați compoziția 30 de minute-o să aibe un gust si mai bun)

Dulce sau sărat? Cât de mult trebuie să le prăjesc? Când e bine să le întorc? Nu există nici o regulă strictă pentru aceste delicii rapide…mergeți pe principiul ''din ochi, fără măsurători''

Folosiți o tigaie care nu se lipește și ungeți-o cu un pic de ulei. Încălziți tigaia la foc mediu pentru 8-12 minute, depinde cum vă plac dvs. clătitele. Turnați umplutura pentru a creea clătitele în ce formă doriți dvs. Gătiți-le pe o parte pănâ când se formează bule pe marginea umpluturii. Nu ar trebuii să dureze mai mutl de 3-4 minute și după întorceți-o pe partea cealaltă până se rumenesc. Nu ar trebuii să dureze mai mult de 2 minute acum .

Depinde de dvs. cu ce le serviți după. Haideți să fim creativi-adăugați diferite toppinguri și amestecați-le până descoperiți unul care vă place dvs.

24 Februarie 2017

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?