lira ]n scadere

Update Brexit (Partea 3) – Ce Consecințe are Scăderea Lirei Asupra Industriei Transportului cu Feribotul?

Lira a scăzut dramatic de când votul Brexit a avut loc la sfârșitul lunii Iunie. Am scris recent despre efectele Brexit asupra transportatorilor și a curierilor ( Partea 1, Partea 2) . S- a vorbit recent despre reacțiile exagerate ale investitorilor, dar este destul de dificil să negăm că anumite aspecte din industria transportului și curieratului nu vor fii afectate. În special atunci când transportul este făcut cu feribotul cargo.

Export

Din punct de vedere al exportului, scăderea Lirei înseamnă că exportatorii din Marea Britanie sunt mai competitivi. Aceast lucru înseamnă că ei își pot vinde bunurile mai ieftin. Dacă se va înregistra o creștere în prețul biletelor de feribot către Europa, acest lucru încă nu s-a analizat.

Prețul Combustibilului

Faptul că prețul combustibilului la pompă fluctuează nu reprezintă o informație de actualitate dar având în vedere că combustibilul se cumpără în Dolari acest lucru înseamnă că prețul lui în Lire va crește pentru șoferii de tiruri. Petrol Ratailers Association (Asociația Vânzătorilor de Combustibil) anticipează o creștere de 5 peni pe liru până la sfârsitul lunii Octombrie.

“ Impactul dublu al scăderii Lirei în comparație cu Dolarul și prețul combustibilului la nivel global vor duce la creșteri rapide al combustibilului la pompă“

Declarația apaține lui Brian Madderson, directorul Asociației Vânzătorilor de Combustibil.

Această creștere de preț este frustrantă pentru că majoritatea firmelor de combustibil îl cumpără deja la prețuri reduse dar imediat cum valoarea valutei crește ei vor transfera această creștere șoferilor !

Companiile de Feribot Europene

Companiile de feribot europene precum Stena Line tranzactionează în Coroană Suedeză. În prezent 1 Liră este echivalent cu aproximativ 10,81 Coroane Suedeze (xe.com) Această valoare scade ușor ceea ce înseamnă că la un moment dat firmele de feribot vor dori să încaseze mai multe Lire pe traversare. Putem să ne așteptăm la o creștere a biletelor de feribot venind din partea firmele care au conturi în afara Marei Britanii.

Călătorind în UE

Așadar care sunt opțiunile pentru a evita efectele scăderii Lirei atunci când călătoriți în Europa în mod regulat? Este dificil să faceți asta dar mai jos puteți găsi câteva opțiuni

  • currency exchangeSă aveți un card de credit în valută. În acest fel puteți să fixați valoarea cursului valutar pe cardul respectiv și să evitați anumite fluctuații. Este mai sigur așa decât să aveți bani lichizi la dvs. mereu.
  • NU folosiți biroul de schimb valutar de la port pentru a schimba bani. Sunteți clientul terminalului de feribot și biroul știe că nu aveți unde în altă parte să schimbați banii. Puteți să pierdeți până la 20%! Dacă trebuie neaparat să folosiți acel birou, negociați cu ei. Nu aveti nimic de pierdut dacă faceți asta, doar de câștigați.
  • Căutați și alte birouri de schimb valutar. Băncile binecunoscute pot fii foarte scumpe. Agenții specializați în așa ceva, precum Post Office (Oficiile Poștale) e posibil să vă ofere ceva mai bun.
  • Căutați o carte de credit cu taxe zero pentru folosirea ei în străinătate.

Post Office a înregistrat deja o creștere de 46% de la schimbul valutar pe care-l fac așa că se merită să luați în considerarea acestă opțiune pentru călătoriile dvs. viitoare.

Pentru cele mai recente știri din industria transportului cu feribotul inclusiv efectele Brexit, abonați-vă la newsletter-ul nostru.

21 Octombrie 2016

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?