Suedia introduce controale la vama datorita crizei migrantilor

Suedia introduce controale la vamă ca urmare a crizei migranților

Suedia a introdus controale amănunțite pentru toți călătorii care vin din Danemarca. Noile măsuri de securitate, introduse ca și urmare a presiunilor politice existente datorită numărul mare de migranți care intră în țară, vor fi benefice dar, în același timp vor constrange liberarii din Suedia.

În 2015, continental Europei a fost marcat de criza migranților, majoritatea lor s-au direcționat către Germania și portul Calais, acesta din urmă culminând cu problem severe ale traficului existente pe această parte a Canalului Dover. În 2015 Suedia a primit mai mult de 150,000 de cereri pentru azil politic-amintiți-vă chiar dacă Suedia este o țară extinsă geographic, populația sa este sub 10 milioane.

Cum vor fi afectați șoferii de camioane și furgonete de acestă schimbare? Vor există întârzieri la traversarea podului, nimeni nu știe încă cât de mari vor fi aceste întârzieri dar există divergențe politice deja între Suedia și Danemarca.

Ruta de feribot Immingham-Esbjerg presupune condusul prin Danemarca traversand podului Oresund pentru a ajunge in Suedia.

Există mai multe rute alternative disponibile dacă nu vreți să traversați podul Oresund, una dintre alternative este ruta Immingham-Brevik către Norvegia care implică un scurt drum către Suedia din Oslo accesând podul Brevik. Celălalte alternative implică condusul pe Canal pe stâmborile Dover sau folosing tuneul de la Eurotunnel sau un feribot din Dover, Folkestone, Harwich sau Newhaven. Bineînțeles toate aceste rute implică condusul prin Franța, către Germania apoi să luați un alt feribot către Travemunde sau Rostock către Suedia.

Toți cei care călătoresc folosind podul Oresund sau serviciile de feribot li se va refuza intrarea dacă nu au documentele necesare. Mai mult de 15,000 de personase traversează zilnic podul Oresund, cel care leagă Malmo și Lunde de capital Copenhagen.

Acest lucru va afecta transportul de marfa din Marea Britanie și firmele de logistică? Există o posibilitate foarte mare ca acest lucru să se întâmple. Ca și răspuns la măsurile luate de Suedia, Danemarca a întărit controalele la granița cu Germania, vecinul din sud, ajutând la nivelul de panică format deja. O tensiune politică s-a creat între cele două țări deoarecere există teama ca aceste lucruri să afecteze turismul și companiile de transport-acționarii sunt sceptici când vine vorba de investiții. De asemenea nu se întelege de ce firmele private trebuie să fie responsabilie de controlul actelor și mai ales cine va suporta costurile acestor forme de securitate.

Un purtător de cuvând al ministrului de externe a declarat pentru agenția de știri AFP: ‘ Libertatea de mișcare este un lucru fundamental, unul dintre cei mai importanți factori dobândâți de U.E în ultimii ani..... spațiul Schengen este foarte important dar se află în pericol’.

Sfaturi atunci când călătoriți

ATENȚIE- firmele de transport care călătoresc către Suedia și nu dețin un act de identificare cu poza valabil riscă o amendă de 50,000 Corone Suedeze, echivalentul a sume de £4,000-€5,400. Șoferii de camioane și furgonete trebuie să aibe la ei pasapoarte valabile deoarece cetățenii din Marea Britanie nu fac parte din spațiul Schengen. Așadar să vă așteptați la întârzieri atunci când traversați podul deoarece toate pașapoartele și toate cărțile de identitate trebuie verificate.

Guvernul Suedeza a asigurat o scutire temporală de la înțelegerea privind spațiului Schengen cu U.E pentru a impune aceste noi controale la granițele țării, deci nu reprezintă o soluție pe termen lung.

21 Ianuarie 2016

Caută și Rezervă

Sâm, 2 Iul 2022
Dum, 3 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?