Migrant Issues Persist in Northern European Routes

Probleme cauzate de migranți persistă –rutele de feribot din nordul Europei sunt afectate.

La începutul acestui an am publicat un articol despre faptul că Suedia introduce controale la vamă ca urmare a crizei migranților-acestia doresc că intre în țară prin Danemarca. De exemplu ruta de feribot comercial Immingham-Esbjerg implică condusul prin Danemarca și traversarea podului Oresund pentru a ajunge în Suedia-Această rută fiind ținta migranților. Dar, această hotărâre luată de Suedia a creat probeleme politice și continuă să incomodeze guvernul Danemarcei.

Noile controale vamale pentru călătorii din Danemarca care traversează podul Oresund sunt considerate a fi un beneficiu dar și o problemă pentru Suedia, o țară care se consideră liberă..

Îm 2015 Europa a făcut față cu dificultăți mari la criza migranților care au luat cu asalt continentul. Portul Calais culminând cu probleme de trafic majore răsfrângându-se și asupra portului Dover. Primaria Județului Kent a luat măsuri pentru a controla traficul, introducând sistemul OpStack.

Suedia, fiind mult mai mare din punct de vedere geografic decât Anglia, are o populație de 9 milioane comparând cu 65 de miloane a populației din Anglia. În 2015 Suedia a primit mai mult de 150,000 de aplicații pentru azil politic, mai mult decât Anglia, dar aici s-a adus argumentul că Suedia poate acomoda mai mulți migranți datorită spațiului geografic. Dar nu toată lumea din Suedia este de acord cu această afirmație.

Click pentru Ghidul Țărilor din Europa

În ciuda controalelor vamale din Suedia, mai mult vehicule au traversat Oresund cu feribotul folosind ruta Helsingor-Helsingborg în primul trimestru al anului comparând cu aceași perioada din 2015. S-a înregistrat o creștere de 6 procente. Mult surse speculează că această creștere s-a datorat festivalului de Paște care a avut loc mai devreme în 2016 decât anul trecut.

Totuși, aceste cifre sunt înșelătoare. Se pare că de când s-au introdus controalele vamale traversările cu feribotul sunt în scădere. Herink Rorbaek, managerul general al HH Ferries a declarat " Ca urmarea a controalelor vamale introduse la începutul anului 2016, s-a înregistrat o scădere a traficului de feribot deoarece pasagerii cred că traversarea a devenit anevoioasă din cauza acestor controale. ” HH Ferries declară că nu există dovezi că aceste controale au cauzat înârzieri la îmbarcare.

Conform unui raport recent al Camerii Comerțului și a Industriei din Sudul Suediei (CCISS) aceste măsuri de siguranță pot rezulta în a costa ambele țări în jur de 1,2miliarde kroner.

Aceste controale reprezintă o dezbatere continuă între Danemarca și Suedia. Se pare că pentru toți cei care doresc să călătorească între Danemarca și Suedia acest lucru reprezintă un inconvienent. Se pare că motivul pentru care o turistă care a fost controlată la granița a fost că nu era blondă.

Totuși, toate aceste povești sunt negate de către companiile de feribot și guvernul din Suedia-așa cum am menționat mai sus aceștia susțin că nu există dovezi cum că aceste controale au creat întârzieri la port și că totul decurge așa cum se făcea și înainte de a introduce aceste controale.

Aici găsiți mai multe informații dacă doriți să știți mai multe despre controalele de la podul Oresund.

08 Iunie 2016

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?