truck on road

Nu v-ați securizat vehiculul? Vă puteți confrunta cu o amendă de până la £6.000 sau mai mult

Recent, guvernul britanic a anunțat o serie de modificări ale sistemului de sancțiuni civile pentru intrarea clandestină, care vor afecta șoferii, întreprinderile și transportatorii din întreaga Europă.

Iată ce trebuie să știți.

Vehicule sigure frontiere sigure

În cursul anului financiar 2021-2022, Ministerul de Interne anunță existența a peste 3.800 de cazuri de migranți ilegali găsiți ascunși în vehicule care soseau în Regatul Unit.

Pentru a încuraja șoferii să își securizeze vehiculele în mod corespunzător, sancțiunea pentru transportul de persoane care intră clandestin în Regatul Unit a fost majorată de la £2.000 la £10.000 pentru fiecare migrant.

Totodată, vehiculele care nu au fost securizate în mod corespunzător pot fi sancționate cu o amendă de până la £6.000 pentru fiecare dintre părțile responsabile (cu o sancțiune totală maximă de £12.000 plătită de către toate persoanele responsabile) în cazurile în care nu au fost descoperite persoane intrate clandestin.

Aflați mai multe despre noua legislație a guvernului britanic

Modificările, care urmează să intre în vigoare luni, 13 februarie 2023, au fost întâmpinate cu numeroase critici. Din păcate, inclusiv în cazurile în care șoferii pot dovedi că au încercat să își securizeze complet vehiculele, aceștia pot fi taxați cu amenda integrală de £10.000.

Din acest motiv, poate că niciodată nu a fost mai important ca șoferii să se asigure că își securizează corect vehiculele.

Cum ar trebui să vă securizați vehiculul?

Sunt 3 pași principali pentru a vă asigura că vehiculul dumneavoastră este securizat. Curios, securizarea vehiculului este doar primul.

  1. Atunci când vehiculul este încărcat, șoferul/șoferii trebuie să se asigure că acesta este securizat.
  2. Atunci când este încărcat, șoferul/șoferii ar trebui să verifice dacă există semne care ar indica acces neautorizat la vehiculul lor.
  3. Pe tot parcursul traseului, șoferul/șoferii ar trebui să înregistreze în mod clar toate controalele de securitate.

Pentru a afla mai multe despre securizarea vehiculului dumneavoastră, consultați ghidul nostru dedicat

Vă reamintim, aceste modificări vor intra oficial în vigoare începând cu data de 13 februarie 2023, dar vă vom ține la curent cu orice modificări ulterioare.

Transportatorii care primesc sancțiuni pentru un vehicul nesecurizat au posibilitatea ca aceste amenzi să fie retrase, în cazul în care aceștia fac parte din sistemul de acreditare a sancțiunilor civile. Puteți solicita aderarea la acest sistem aici.

27 Februarie 2023

Caută și Rezervă

Joi, 28 Mar 2024
Vin, 29 Mar 2024
Aveţi nevoie de ajutor?