New Euro Van Emission Standard Sept 2016

Noul standard de emisii Euro pentru furgonete Sept 2016

Noul standard the emisii Euro pentru furgonete se pune în vigoare începând cu 01 Septembrie 2016. Așa cum s-a mai menționat feriboturile care traversează în zona maritima MARPOL au fost forțate să-și reducă poluarea cauzată de motoarele acestora. Făcând parte din noul proiect de protejarea aerului din UK, noile reguli Euro 6 se vor aplica de la 1 Septembrie 2016.

Aceaste schimbări sunt obligatorii pentru toate vehiculele comerciale de tonaj ușor clasa 2 si clasa 3 înregistrate dupa 1 Septembrie 2015 și vor intra în vigoare de la 01 Septrembie 2016 incluzând vehiculele de categoria N.

Care sunt vehiculele încadrate la categoria N?

Clasa 1- cele cu greutatea totală până la 1305kg

Clasa 2- cele cu greutate totală cuprinsă între 1305kg-1760kg

Clasa 3- cele cu greutatea totală de peste 1760kg

Emisiile Euro. Ce sunt acestea?

Acestea sunt reglementări CE care doresc reducerea poluării provocate de combustibil, generate de motoarele pe benzina sau disel. De asemenea, există și anumite teste care verifică ''durabilitate'' motoarelor pentru a se asigură că aceste standarte sunt îndeplinite.

Care sunt noile reglementări?

Pe scurt, legea Euro 6 reduce nivelul de oxid de azot de la 180mg/km (EURO 5) la 80mg/km. Există anumite limite neschimbate de la reglementările Euro 5b.

De unde provine NOx?

Aerul este format din aproximativ 20% oxigen și 80% nitrogen. Atunci când nitrogenul arde sub temperaturi extreme și presiune mare, atunci el se transformă în oxizi de azot (NOx)

Ce reprezintă testul de ''durabilitate'' sau testul emisiilor în condiții reale de conducere?

Făcând parte din noua legislație Euro 6, șoferii trebuie să demonstreze perfomanța în condiții de condus reale folosindu-se de echipament de măsurare. Furgonetele trebuie să treacă testul de emisii. Totuși există ceva flexibilitate, deoarece nu toate aceste teste sunt identice. Condițiile meteorologice, drumul, traficul etc. toate pot avea un efect. Această flexibilitate este cunoscută sub numele de ''factorul de conformitate''.

Pentru mai multe informații

Comisia Regulelor EU

22 Iulie 2016

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?