Galileo Satellite System

Noul Sistem de Satelit din Europa o să Îmbunătățească Navigația pentru Firmele de Logistică

Agenția spațială din Europa (ESA) a dat undă verde la livrarea Satelitului Galileo. Acest lucru înseamnă că până la șfârșitul anului numărul sateliților vor crește la 6 și nu va rămâne la 4 cum era stabilit.

În ciuda faptului că există 3 sisteme de satelit-US NAVSTAR GPS, Sistemul Rusesc GLONAS și Sistemul Chinzesc Beidou, ESA a început construirea sateliților pentru sistemul European.

Se așteaptă ca sistemul de satelit European Galileo să rămână sub control civil, totuși în același timp să fie compatibil cu sistemele de GPS existente. Agenția Spațială Europeană susține faptul că sistemul poate folosi pentru trafic, comunicare și sectorul agricol. Începând cu August 2016 aproape jumătate din sateliții necesari pentru sistemul Galileo erau deja în spațiu și așteptările sunt ca sistemul să fie complet până în anul 2018.

Beneficii pentru Industria de Logistică

Unul dintre cele mai importante beneficii nu este doar faptul ca este mai rapid dar și mai sigur decât orice alte satelit existent acum în sistemele de navigație. Acest lucru pentru firmele de logistică și pentru operatorii de feribot înseamnă mai puțin stres și mai multă precizie , deoarece sistemul oferă o precizie de 4m. Acest lucru este extrem de important deoarece studii recente au arătat că șoferii oferă prea multă atenție sistemelor de navigație ceea ce a dus de mult ori la accidente sau au rămas blocați pe drumuri sau străzi care nu permit tranzitarea tirurilor.

Au fost două exemple recente când un șofer de tir a încercat să treacă sub un pod doar pentru a descoperii că vehiculul său este prea înalt. Acest lucru a dus la un ambuteiaj foarte mare dar și la distrugerea podului. Un alt exemplu, un șofer urmărind sistemul său de navigație a condus pe un drum atât de îngust de nu a mai reușit să să întoarcă de acolo.

Foarte multe firme de logistică și de transport speră ca introducerea Galileo, rutele de pe hărți nu numai că o să devină mai clare dar toate informațiile oferite vor fii mai demne de urmat atunci când este nevoie să faceți o livrare ugentă. Pentru foarte mult firme de logistică timpul înseamnă bani.

lorry crash bridge

Sistemul poate fii folosit nu doar pentru traficul standard. Si serviciile de urgență și de salvare vor beneficia de acest sistem, deoarece exactitatea oferită de el le va ușura munca.

Critici aduce Proiectului Galileo

Unul dintre cele mai mari critice aduse proiectului vine din SUA-deoarece un simplu civil poate folosi sistemul de GPS, guvernul American se teme că acesta va cadea în mâinile oamenilor nepotriviți care-l pot folosi pentru lucruri ilegale. Având în vedere situația globală actuală, aceste frici nu sunt nefondate.

Chiar dacă acest proiect este doar pentru uz civil, o legislație adoptată de Parlamentul European în ceea ce privește spațiul și securitate, include anumite caractaristici să fie folosite de Sistemul de Securitate și Apărare European (ESDP).

O altă critică adusă sistemului sunt costurile ridicate. În 2017, 1.5 Miliarde de Euro au fost alocate pentru punerea la punct a acestui sistem. La sfărșitul anului 2013 o sumă adițională estimată la 3,4 Miliarde de Euro a fost alocată bugetului. Un studiu efectuat de UE în Ianuarie 2011 a scos în evidență faptul că costurile totale vor fii în jur de 5,3 Miliarde până la sfărșitul anului 2020.

07 Februarie 2017

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?