"Noua abordare" a guvernului britanic în ceea ce privește controlul importurilor și ce înseamnă pentru întreprinderi

La 28 aprilie 2022, ministrul pentru oportunități Brexit și eficiență guvernamentală a anunțat că noile controale pentru circulația între UE și Regatul Unit, care trebuiau anterior să intre în vigoare la 1 iulie 2022, au fost amânate până la noi ordine.

În declarația sa inițială, dl Jacob Rees-Mogg a declarat:

"Controalele rămase la importul de bunuri din UE nu vor mai fi introduse în acest an - economisind până la 1 miliard de lire sterline în costuri anuale pentru întreprinderile britanice... În schimb, guvernul accelerează programul nostru transformator de digitalizare a frontierelor Marii Britanii, valorificând noile tehnologii și date pentru a reduce fricțiunile și costurile pentru întreprinderi și consumatori. Aceasta este o nouă abordare pentru o nouă eră, pentru ca Marea Britanie să maximizeze beneficiile ieșirii din UE și să pună în aplicare politicile potrivite pentru comerțul nostru cu întreaga lume."

Acest lucru vine în contextul în care guvernul a anunțat că nu vor mai fi introduse controale la import pentru mărfurile din UE în acest an.

În timp ce toate controalele existente vor rămâne în vigoare, următoarele au fost amânate până la sfârșitul anului 2023:

  • O cerință privind controalele sanitare și fitosanitare (SPS) suplimentare privind importurile din UE care se află în prezent la destinație să fie mutate la postul de control la frontieră (BCP).
  • O cerință privind declarațiile de siguranță și securitate pentru importurile din UE.
  • O cerință privind certificarea de sănătate suplimentară și verificările SPS pentru importurile din UE.
  • Interdicții și restricții privind importul de carne refrigerată din UE

De ce a amânat guvernul viitoarele controale?

Pe măsură ce costurile de trai și de energie cresc din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, guvernul caută modalități de a reduce presiunile asupra întreprinderilor de a crește prețurile.

Potrivit biroului de guvernare:

"Guvernul a ajuns la concluzia că ar fi greșit să impună noi cerințe administrative întreprinderilor care ar putea transfera costurile asociate asupra consumatorilor."

Prin urmare, guvernul a ales să amâne aceste controale suplimentare până cel mai devreme anul viitor și va publica în această toamnă un Model Operațional Țintă pentru a stabili noul său plan pentru controalele de frontieră la import în 2023.

Ce înseamnă acest lucru pentru întreprinderi?

Întreprinderile nu vor mai fi nevoite să se pregătească pentru noile controale la import pentru luna iulie.

Și, potrivit guvernului, aceste schimbări vor economisi, de asemenea, întreprinderilor o sumă estimată la 1 miliard de lire sterline în acest an.

Cum ne pregătim pentru a ne ajuta clienții?

Folosim această perioadă extinsă de timp anterioară intrării în vigoare a controalelor la import pentru a învăța și pentru a ne consolida serviciile, astfel încât, atunci când acestea vor fi puse în aplicare în 2023, să fim pregătiți să vă sprijinim cu aceste schimbări.

Organizarea tichetelor dvs. pentru feribotul de marfă și a documentelor vamale corecte poate părea o sarcină imposibilă. Dar, la Freightlink, vă putem ajuta cu ambele. De la declarații de import și export la permise portuare, declarații ENS și EXS, vă vom ajuta să vă duceți mărfurile de la A la B.

Pentru a afla mai multe despre modul în care vă putem ajuta cu rezervările de feriboturi de marfă și declarațiile vamale, luați legătura cu unul dintre experții noștri astăzi.

09 Mai 2022

Caută și Rezervă

Mar, 16 Apr 2024
Mie, 17 Apr 2024
Aveţi nevoie de ajutor?