o furgoneta ford transit

Ghidul Furgonetelor- Ce trebuie să faceți

În prezent există 3,5 milioane de furgonete sau vehicule LGV înregistrate în Marea Britanie. Această cifră crește în fiecare an, ceea ce înseamnă că furgonetele devin indispensabile pentru creșterea economiei. De asemenea, furgonete sau parcul dvs. auto devine indispensabil pentru afacerea dvs. de aceea am organizat acest ghid pentru a vă oferi sfaturi cum să vă întrețineți vehiculul.

Numărul furgonetelor pe străzile din Marea Britanie depășește cu mult numărul camioanelor, media fiind de 7 la 1, așa că la fiecare 100 de furgonete există 14 camioane. Această diferență este foarte mare și ilustrează importanța furgonetelor pentru afacerile din Marea Britanie.

Șoferii au deja o opinie formată despre 'furgonetele albe', în principal datorită influenței pe care o are media. Majoritatea opiniilor vin de la stereotipurile negative (cum ar fi stilul de condusc nepotrivit, vehiculele supraîncărcate, defecțiuni mecanice) dar, să fim realistici, există șoferi nepricepuți oriunde, inclusiv cei de pe mașini mici, nu doar cei care conduc furgonetele.

Adevărul fiind spus, majoritatea furgonetelor sunt conduse de către oameni legitimi care condus o afacere și nu fac nimic ascuns. Este reponsabilitatea celor de la DVSA (Agenția pentru Șoferi și Vehicule Standard) ajutați de Poliție să identifice șoferii de furgonete care se ocupă cu lucruri ilegale. Agenția oprește mai mult de 13,000 de furgonete anual, făcând verificări mecanice pe drumurile naționale. Fiind un șofer de furgonetă care nu aplică regulele celor de la DVSA nu vor mai putea conduce, ceea ce înseamnă pierderi financiare semnificative.

Ce pot face pentru a opri acestea și CUM poate un vehicul să fie declarat 'inapt' pentru a fi condus? Acest scurt ghid vă oferă cele mai bune opțiuni pentru a vă menține furgonetele. ​

Toate furgonetele cu o greutate brută mai mica de 3,5 tone sunt plasate în categoria Clasa 4 sau Clasa 7 sub schema UK MOT. Orice vehicul cu greutatea brută mai mare de 3,5t nu este clasificată ca LGV, și are nevoie de un permis special, aducând cu sine alte reguli și costuri. Șoferul unei furgonete (LGV) nu are voie să depășească limita de greutate brută sau limita de axe a vehicului (știind că greutatea totală a vehicului include șoferul, pasagerii, încărcătura și combustibilul. Dacă depășiți această greutate vehiculul nu va avea voie să folosească drumurile din Marea Britanie și șoferul va fi amendat.

Pe teritoriul U.E, toate vehiculele ușoare sunt cunoscute ca vehicule LCV așa că aveți grijă să nu le confundați.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care puteți să le faceți pentru a menține eficacitatea furgonetei dvs. este să folosiți lista de control a șoferului, fiind un lucru comun care este făcut de firmele de curierat din întrea Mare Britanie. Acest proces nu este unul dificil și durează doar câteva momente-făcând acest lucru vă ajută să economisiți bani dar să și identificați anumite probleme existente și să le rezolvați din timp.

O listă de control a șoferului.

A van driver's checklist (link to follow)

19 Octombrie 2015

Caută și Rezervă

Joi, 30 Jun 2022
Vin, 1 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?