Formulare pentru transportul de cai. Sfaturi

Cum rezerv bilete feribot pentru transportul de animale ?

Dacă vreți să transportați cai cu feribotul de marfă, aici găsiți un scurt ghid care vă poate ajuta-dacă doriți să tranportatți orice alte animale vii legislația care este in vigoare poate fi destul de complexă. Există o secțiune în Întrebări Frecvente cu mai multe informații referitor la transportul de animale. Pentru mai multe detalii accesați Cum pot să transport animale cu feribot?

Această pagină este despre procesul de aplicare pentru formulare și sfaturi despre exportul ecvestru în U.E. Are de a face în special cu transportu ecvestrul cu feribotul.

Primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere atunci când transportați cai este Statutul de Înregistrare. Ce este Statut de Înregistrare? Existe două tipuri:

i) Cai Înregistrați sunt considerați cei înregistrați într-un certificat recunoscut de către societatea de reproducere.Dacă căutați online veți putea găsii mai multe detalii alea societăților oficiale de reproducere cum ar fi The Shire Horse Society, The British Hanoverian, Horse Society, Cleveland Bay Horse Society și multe altele. Această categorie include și caii de competiție înregistrați cu o societate ecvetră cunoscută pentru competiții, ca cele înregistrate cu Feredația Ecvestră a Marii Britanii. Toți caii de mai sus trebuie să fie legali și înregistrați sub egida regulilor Fédération Equestre Internationale (FEI).
ii) Cai Neînregistrați sunt cei care nu fac parte din categoriile listate de mai sus. Aceste tipuri de cai sunt cunoscuți ca pentru reproducție și înmulțire.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când vreți să transportați cai este că completați formularul EXA3, cunoscut ca și formularul TRACES ( Trade Animal Health Certificate). Dedesup veți găsi link-urile referitoare la formularele pe care trebuie să le folosiți :

Download EXA31 | DownLoad EXA31 Guidance Notes |

Acest formular trebuie să-l completați și să-l returnați la următoarea adresă sau alternativ, puteți să-l trimiteți prin fax sau mail la:

Centre for International Trade - Carlisle
Hadrian House
Wavell Drive
Rosehill Industrial Estate
Carlisle
CA1 2TB

Informații generale pot fi găsi la : EquineExportsCarlisle@apha.gsi.gov.uk

Telefon : 01228 403 600
Fax: 01228 591 900

A se reține! - 1) Vă rugăm să știți că alte document ar trebui completate depinzând de ceea ce transportați pe feribotul de transport marfă, de exemplu există îndrumări disponibile de la Germoplast (Horse Semen sau Ova). Vă rugăm să dați click pe Defra.gov.uk

2) Sunteți obligat de lege să aveți la dvs. o Declarație de Export. Dacă caii care trebuie exportați sunt mai mari de 147cm, vă rugăm să descărcați și să completați următorul formular EXH6,, sau alternativ EXH7.

3) Dacă transportați ponei, aceștia sunt în continuare clasificați ca ecvestru și tot trebuie să aveți declarația de export la dvs. Dar, doar formularul EXH12 trebuie completat..

4) Caii folosiți strict pentru înmulțit care sunt certificați de către cluburi și sunt exportați pentru curse sau care călătoresc pentru un training sunt excluși. Nu trebuie să fie licențiați.

Dacă caii dvs. sau poneii sunt Neînregistrați, veți avea nevoie să vă plănuiți ruta. Dar acesta depinde dacă ei călătoresc ca și animale de companie sau există mai mult de 1 cal raportat la 1 persoană. De exemplu,pentru a transport 2 cai este nevoie de 2 persoane. Există un număr de contact de la Defra care oferă sfaturi despre Animal Welfare sau WIT, pe care-l puteți contacta Tel: 01228 403 600 – (option 4).

Dacă vă întoarceți în Marea Britanie în 10 zile de la eliberarea certificatului TRACES, acesta va fi valabil și pentru returul dvs.

IMPORTANT:caii sau pomenii dvs. trebuie să fie relicențiați în țara de destinație, până la întoarcerea dvs. Ține de responsabilitatea exportatorului să se asigure ca toate cerințele sunt îndeplinite. Dacă aveți anumite întrebări veterinare, vă rugăm să contactați cabinetul dvs. de medicină veterinară.

Pentru întrebări și cereri despre formularul/certificatul de sănătate vă rugăm să contactați Department for Environment, Food, & Rural Affairs.

19 Octombrie 2015

Caută și Rezervă

Mie, 29 Jun 2022
Joi, 30 Jun 2022
Aveţi nevoie de ajutor?