bordul unui vehicul ilustrând volanul

Flexibilitatea: Noul cuvânt în domeniul Logisticei

Lucrând ca șofer de camion sau de fugonetă obișnuia să fie o modalitate de ați asigura costul traiului, relative ok pentru 5 zile pe săptămână, de cele mai multe ori, dacă nu mereu, oferind posibilitatea de a avea weekend-urile libere-dar astăzi faptul că domeniul logisiticei înseamnă disponibilitate 7 zile pe săptămână acest lucru denotă cerința continua a acestui domeniu.

Trăim într-o economie în care oamenii s-au obișnuit să aibe varianta de a cumpărara orice își doresc la orice oră din zi, 24/7. Și deși acest lucru nu înseamnă neaparat că trebuie să existe un magazin de unde să le cumpere direct de pe raft, dar se așteaptă ca atunci când caută și cumpără de pe internet orice fel de marfă, să le poată comanda și să fie livrare într-un timp rezonabil.

Bineînteles că acest lucru reprezintă iluzia internetului că se pot face cumpărături non-stop, ceea ce a dus și la percepția că lumea este foarte mică și că se centralizează pe creșterea economică tip –mereu disponibilă-. Dar întregul lanț de aprovizionare, care începe cu lucrurile în stare –crudă- ajungând să fie produse și expediate către fabricile responsabile, bunurile fiind produse și apoi trimise la centrele majore de distribuție către țările majore din lume, pentru ca în cele din urmă să fie transportate în toată rețeaua de vânzare, toate aceste lucruri depind de eficacitatea transportului.

Diamantul neșlefuit al prosperității

Așadar vă puteți gândi că șoferii de tiruri sunt cei care iau parte la integrarea ușoară a vieții moderne. Și da, el sau ea sunt în mijlocul nevoilor societății, pentru a permite acesteia să facă cumpărăturile oriunde și atunci când au nevoie. Dacă ne amintim, cumpărăturile erau o actitivate care se faceau doar ziua, doar câțiva fiind nevoiți să le facă seară, iar doar câteva magazine erau deschise seara și asta de obicei o singură zi pe săptămână.

Dar în prezent făcutul cumpărăturilor trebuie să se plieze pe varietatea largă a joburilor existente pe piață și mai ales în situațiile în care ambii părinți lucrează full-time, și combină acest lucru cu creșterea copiilor, acest lucru înseamnă că orele acelea care au fost odată considerate specific pentru a face cumpărăturile, văd o scădere drastică.

Ca prim rezultat am observat cum mai mulți retaileri au decis să țină magazinele deschide pentru mai mult timp pentru ca oamenii să aibe posibilitatea să facă cumpărăturile noaptea sau duminica. Acest lucru, bineînteles a implicat și faptul că tot ceea ce se întâmplă după uși închise să-și modifici orarul-și anume că livrările trebuiau să fie făcute la ore neobișnuite din timpul săptămânii.

Dar datorită internetului făcutul cumpărăturilor a devenit disponibil 24 de ore. Datorită faptului că puțin retaileri pot ține ușile deschise ori prelungite pentru a mulțumii publicul, aceștia au fost obligați oarecum să se aplice orelor prelungite pentru a se plia pe cerințele flexibile ale clienților săi.

Produsul final -creșterea productivității.

Cererea mare de angajare din sectorul de logistică se datorează unui simplu fapt-chiar dacă tehnologia și utilajele au avansat așa de mult încât pot ajuta oamenii să lucreze productiv acest lucru nu se aplică sectorului logistic.

Nu se poate ajunge decât la o concluzie-camioanele, vapoarele, avioanele și trenurile vor ajunge să călătorească mai rapid și mai eficient pentru a putea atinge nivelul maxim de eficacitate impus de societate.

Și bineînțeles, operarea acestor camioane, furgonete, trenuri etc, necesită folosirea intensivă a forței de muncă, necesitând extra șoferi

Citiți mai multe despre Șoferii de vehicule comerciale:

1. Flexibility the Key Word in the New Logistics Landscape

2. Șofer vehicule comerciale-avantaje

3. Ce înseamnă să fii șofer vehicule comerciale-să lucrezi ca PFA sau să lucrezi sub contract direct

4. Să închiriați sau să cumpărați un camion?

5. Șoferi vehicule comerciale-ce pași trebuie făcuți pentru începerea afacerii

6. Sfaturi importante pentru șoferii de transport marfă care călătoresc în străinătate

7. Cerințele obținerii unui permis de conducere vehicule comerciale

8. Șoferii care transportă marfă și lucrează în străinătate

20 Martie 2016

Caută și Rezervă

Sâm, 2 Iul 2022
Dum, 3 Iul 2022
Aveţi nevoie de ajutor?