De Panne Beach

Dunkirk - Mai mult decât un film

Dunkirk, noul film al lui Christopher Nolan, este lansat în Marea Britanie pe 21 iulie și este susceptibil de a stimula o creștere a traversărilor dinspre Dover către Dunkerque.

Dunkirk (sau Dunkerque) este un port de feribot în regiunea Nord-Pas-de-Calais din Franța. Acesta se află la aproximativ 10 km de granița cu Belgia.

Noua producție, care a fost filmată în Dorset, Olanda, Statele Unite ale Americii și Dunkirk, descrie unul dintre numeroasele evenimente ale celui de-al doilea război mondial. În mai 1940, când trupele germane au avansat în Franța, forțele britanice și franceze au orchestrat evacuarea acestora de pe plajele Dunkerque, folosind toate tipurile de nave de serviciu și civile disponibile.

Misiunea a durat 9 zile de la 26 mai până la 4 iunie. Un număr de 330.000 de soldați francezi, belgieni, olandezi și britanici au fost evacuați în siguranță. Au fost utilizate trei căi pentru evacuarea vaselor, variind de la 43 la 64 mile.

În Dunkrik, Memorialul Dunkirk comemorează cei 4.505 de morți dispăruți ai Forței de expediție britanice, dintre care majoritatea au căzut înainte și în timpul bătăliei de la Dunkerque în 1939 și 1940.

Povestea "Dunkirk" a lui Christopher Nolan relatează faptele operațiunii Dynamo din trei perspective - a terenului, a mării și a aerul. Filmul conține un dialog redus și creează suspans numai prin detalii. În total, au fost folosite peste 6000 de extrase, iar bărcile care au participat efectiv la evacuarea reală Dunkirk vor fi prezentate în film.

Serviciul de transport feroviar Dover către Dunkirk, furnizat de DFDS, are o durată aproximativă de 2 ore cu treceri frecvente zilnice. Facilitățile Terminalului de feriboturi de pe Dunkirk includ toalete, dușuri și automate.

14 Iulie 2017

Caută și Rezervă

Vin, 30 Sep 2022
Sâm, 1 Oct 2022
Aveţi nevoie de ajutor?